50 de transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la SUUB

Acasă » 50 de transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la SUUB

În Spitalul Universitar de Urgență București s-au efectuat până în prezent 50 de transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la pacienți cu mielom multiplu și limfom malign.

Dezvoltarea și continuarea activității de transplant a fost posibilă datorită finanțării prinProgramul Național de Sănătate coordonat de Ministerul Sănătății iar procedura de transplant de celule stem a fost aplicată atât pacienților îngrijiți în SUUB, cât și pacienților care s-au adresat SUUB de la mai multe centre din țară.

Spitalul Universitar de Urgență București a efectuat primul transplant autolog în anul 2018. Prof. Univ. Dr. Horia Bumbea, medic coordinator Compartimentul de Transplant Medular: “Prin activitatea compartimentului de transplant se acoperă necesitatea crescândă de transplant de celule stem și se facilitează accesul la timp al pacienților la această procedură, ceea ce le oferă o șansă în plus pentru un răspuns therapeutic optim. Avem o listă de așteptare cu pacienți care au indicație pentrutransplantul autolog de celule stem, și cărora li se recoltează celulele stem tot în cadrul compartimentului nostru. Ne bucurăm că SUUB contribuie la dezvoltarea activității de transplant în România, alături de celelalte centre de transplant din țară”.