Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
er748

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 
001655AT

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.
urgenta1

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Comunicate de presa

28.11.2018
Miercuri, 28 noiembrie 2018, a fost externată din Spitalul Universitar de Urgență București pacienta care a beneficiat de transplant medular.

 

26.11.2018
Centrul Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol, înființat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

15.11.2018
A fost inaugurata Stația Centrală de Sterilizare a Spitalului Universitar de Urgență București

 

02.11.2018

Spitalul Universitar de Urgență București se află, de astăzi, pe lista spitalelor din cadrul din cadrul proiectului ”Primul Zâmbet”, lansat de Organizația Salvați Copiii și Kaufland România

 

02.11.2018

Asociația Română pentru Studiul Durerii a organizat a 28-a conferință națională în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București

 

24.10.2018

Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a deschis astazi primul Centru Integrat Pentru Sanatatea Sânului din spitalele publice din Romania, care va oferi o abordare pluri-disciplinară a cazurilor conform standardelor internationale.

Activitatile medicale din acest centru vor fi acoperite cu personal medical supraspecializat si echipamente. Disciplinele care trebuie sa asigure diagnosticul si tratamentul complet al pacientelor cu cancer de san sunt: chirurgie generala si ginecologie, anestezie, chirurgie plastica, histopatologie, ecografie, mamografie, IRM, computer tomograf, medicina nucleara si scintigrafie, oncologie medicala, radioterapie, kinetoterapie, psihologie

 

06.08.2018Comunicat de presa

Ca urmare a informatiilor calomnioase adresate de un grup de protestatari aparute in presa centrala in dimineata datei de 06.08.2018, biroul de presa al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti face urmatoarele precizari:
Activitatea medicala in cadrul spitalului se desfasoara in conditii normale de lucru, iar pacientii internati in sectiile si compartimentele unitatii nu au avut si nu vor avea de suferit. Nu exista lipsa de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti, dovada fiind si solicitarile de transfer dinspre alte unitati sanitare, inclusiv clinici private.
Multumim pe aceasta cale tuturor colegilor angajati ai S.U.U.B. care isi indeplinesc sarcinile de serviciu si acorda ingrijiri medicale adecvate bolnavilor.
Conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sanatatii o analiza a acestei situatii din partea Corpului de Control.
Cu privire la grupul de protestatari, facem precizarea ca s-au delimitat prin afirmatiile defaimatoare facute la adresa spitalului si a actului medical de colegii lor care isi dovedesc competenta, seriozitatea si responsabilitatea la locul de munca, in cadrul S.U.U.B.
Biroul de presa al S.U.U.B.

18.05.2018Comunicat de presa privind starea de sănătate a domnului Conferențiar Universitar Hanibal Dumitrașcu
Ca urmare a numeroaselor solicitări din presă privind starea de sănătate a domnului Conferențiar Universitar Hanibal Dumitrașcu, Biroul de Presă al SUUB face următoarele precizări:
Domnul Hanibal Drumitrașcu a fost transportat în cursul zilei de ieri, 17.05.2018, la Spitalul Universitar cu un echipaj de ambulanță, pentru o afecțiune neurologică acută severă.
Se află internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului, unde echipa de medici depune toate eforturile pentru stabilizarea stării sale de sănătate.

Biroul de presă al SUUB

 

25.04.2018Spitalul Universitar de Urgență din București, prin secția Hematologie, a fost recunoscut oficial ca centru de expertiză pentru boli hematologice rare. Documentația pentru aprobare a fost depusă la Ministerul Sănătății încă din 2016 iar în 18 aprilie 2018, SUUB primește certificare oficială din partea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București prin sprijinul și implicarea Ministrului Sănătății, Sorina Pintea

19.03.2018 - Spitalul Universitar de Urgență București implementează începând cu data de 08.12.2017 proiectul “Diagnosticul și terapia bolilor rare sistemice cu afectare oculară-OCURARE”, în cadrul căruia se va derula programul de formare profesională specifică pentru 390 de medici specialiști și rezidenți, 10 biologi și 200 de asistenți medicali din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, implicați în domeniul prioritar de sănătate Boli Rare.

 

16.03.2018 - Cabinet Manager

Comunicat de Presa 16.03.2018

07.03.2018 - COMUNICAT

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti marchează o noua premieră în domeniul chirurgiei cardiovasculare

Pentru prima dată, într-un spital public din România a fost realizată o operaţie de protezare valvulară aortică prin mini-toracotomie dreaptă. Echipa de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, sub conducerea Conf. Dr. Cătălin C. BADIU, devine astfel singura unitate publică din România ce acoperă întregul arsenal de operaţii minim-invazive prin mini-toracotomie, realizând atât reparaţii cât şi protezări ale valvelor aortă, mitrală şi tricuspidă.

Pacientul care suferea de îngustare severă a valvei aortice, cea mai des întalnită  boala  a valvelor  inimii (peste 3 000 de cazuri noi pe an în România), boală ce-l împiedica pe acesta să ducă o viaţă normală, a fost operat printr-o incizie de 5 cm în partea dreaptă a toracelui.

Prin această procedură  inovatoare dezvoltată în centrele din Miami şi Milano pacienţii suferă o traumă operatorie mult redusă şi pot fi externaţi la mai puţin de 6 zile de la operaţie, fără  limitări semnificative ale calităţii vieţii în perioada de după operaţie.

La ora actuală această procedură se efectuează în mai puţin de 20 de centre din lume, printre care, începând de anul acesta, se numără şi Romania, datorită echipei de chirurgie cardio-vasculară a SUUB  care şi-a întregit astfel palmaresul de operatii minim-invazive cu procedura de protezare a valvei aortice prin mini-toracotomie.

„Scopul nostru este să oferim pacienţilor din România, în cel mai mare spital public, cele mai bune şi moderne servicii medicale. Calitatea actului medical modern depinde de performanţele doctorilor şi de calitatea tehnologiei medicale cu care este dotat spitalul. Din fericire, şcoala de medicină din România produce anual câteva mii de doctori foarte capabili. Suprapuşi corect pe un plan de management care se concentrează pe achiziţia de echipamente de ultima generaţie, aceşti medici vor face performanţă în sistemul public şi vor oferi pacienţilor din România servicii medicale la cele mai înalte standarde”, explică Adriana NICA, Managerul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, suferea semnificativ de pe urma acestei îngustări a valvei aortice. Situaţia familială nu îi permitea însă să stea în convalescenţă mai multe săptămâni, cum este necesar după o operaţie cardiacă convenţională cu deschiderea sternului. Acesta a fost şi motivul principal pentru care am decis să îi facem această procedură, prin care să operăm inima printr-o deschidere de numai 5 cm în partea dreaptă a toracelui. Când am revenit în România după ce am lucrat 15 ani la Mȕnchen, am început relativ repede operaţiile minim invazive, însă numai în sistemul privat. Tot de atunci am pornit alături de o echipă extrem de muncitoare şi dezvoltarea secţiei de Chirurgie Cardiovasculară  la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Mă bucur că numai după 2 ani am reuşit să atingem aproape toată paleta de operaţii valvulare minim-invazive. Este un lucru minunat să putem oferi şi pacienţilor noştri din sistemul public un act medical modern şi la un standard cât mai ridicat. ” declară Conf. Dr. Cătălin C. BADIU

 

În 2017, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  a mai marcat o premieră în domeniul chirurgiei cardio-vasculare realizând primele intervenţii complexe de înlocuire percutană a valvei aortice (numite generic “TAVI”, conform acronimului din engleză, Transcatheter Aortic Valve Implantation). Aceste intervenţii sunt indicate la pacienţii cu îngustarea severă a valvei aortice (stenoză aortică), adică a supapei care reglează curgerea sângelui din inimă spre aortă.

 

 

 

14.02.2018

Urmare a publicarii articolului http://cetateanul.net/articol-principal/daune-spitalul-universitar-a-ramas-fara-cel-mai-scump-angiograf-dupa-un-incendiu-la-care-a-raportat-pagube-minore/ pe site-ul www.cetateanul.net si pentru o corecta informare, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face urmatoarele precizari:
Asa cum i-a fost precizat si domnului redactor Catalin Antohe in discutia din data de 13 februarie 2018, SUUB nu a ascuns producerea incidentului din data de 05.02.2018 si a si comunicat fara sa minimalizeze, chiar din acea seara, toate implicatiile lui, dupa cum se poate vedea si pe urmatoarele link-uri:
https://www.romaniatv.net/incendiu-la-spitalul-universitar-de-urgenta-din-bucuresti_402080.html

http://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/incendiu-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti–30799

https://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-22268940-interventie-pompierilor-spitalul-universitar-unde-fost-semnalat-fum-parterul-cladirii.htm

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/incendiu-la-spitalul-universitar-cauzat-de-un-transormator-electric.html

In paralel, s-au făcut toate demersurile necesare pentru a remedia situația acestui aparat (angiograf), afectat de incendiu, potrivit reglementarilor in vigoare.

Facem precizarea ca angiograful afectat este de cel mai vechi aparat de acest fel de la SUUB, achizitionat in anul 2007, cu o valoare de inventar inițială de 4,1 milioane lei și cu valoare de inventar actuala de 0 lei si nu cel mai performat si nou aparat, asa cum este descris in articolul publicat de cetateanul.net astazi.

In prezent, SUUB dispune de încă 3 aparate tip angiograf functionale, toate fiind mai noi decat cel afectat de incediu. In articolul publicat astazi, se mentioneaza existenta unui singur angiograf in afara de cel afectat de incendiu.
Constatarea pagubei a fost făcută de către firma care asigura mentenanța angiografului, iar remedierea va consta in înlocuirea UPS-ului afectat. Angiograful va fi repus in folosință după efectuarea probelor tehnologice necesare, in cel mai scurt timp și in condiții de siguranța pentru pacient.
In aceasta perioada, urgentele sunt asigurate pe celelalte 3 aparate de care dispune Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

La nivelul instituțiilor publice exista obligativitatea încheierii unei polițe de asigurare pentru clădiri, polița care este obligatorie și pe care SUUB o deține. Pentru toate celelalte active nu exista nici linie bugetara dedicata asigurarilor si nici obligatie legala.

Conducerea spitalului nu a fost sesizată niciodata cu privire la un posibil risc de incendiu in camera de comanda a acestui angiograf. Chiar si asa, UPS-ul urma sa fie schimbat in zilele următoare conform procedurilor legale derulate in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti prin sistemul electronic de achizitii publice, procedura care este deja demarata.

Pentru toate cele patru angiografe ca și pentru toate aparatele de radiologie exista conform legii service și autorizare specifica si nu exista polite de asigurare, deoarece bugetul nu asigura si aceasta finantare si nici legea nu o prevede.

Pentru corecta informare a publicului tinem sa precizam ca managerul spitalului, Adriana Nica, a solicitat jurnalistului sa respecte procedura institutionala pentru interviu și nu a refuzat sa raspunda intrebarilor, asa cum se precizeaza, in mod eronat, in materialul publicat pe site-ul cetateanul.net.

Biroul de presa al SUUB

06.12.2017

Ca urmare a articolului apărut astăzi, in presa centrala, cu privire la situația financiară gravă in care s-ar afla Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, facem precizarea ca NU ne aflam in imposibilitatea de a plăti salariile personalului pe luna decembrie și nici in imposibilitatea de derulare a activităților curente in cadrul spitalului, așa cum s-a vehiculat in articolul respectiv.
Biroul de presa al SUUB

20.08.2017

Urmare a înregistrărilor difuzate in data de 20.08.2017, in cadrul emisiunii “Asta-i România”, consideram ca in acest caz nu s-au respectat procedurile de programare, prezentare, examinare si dorim sa facem urmatoarele precizari:
-   In cadrul Ambulatoriului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), se acorda consultatii in baza biletelor de trimitere decontate de Casa de Asigurari de Sanatate (CASMB), consultatii cu plata si consultatii interdisciplinare pentru pacientii internati. Toate acestea se realizeaza in baza unei programari prealabile. Programarile pot fi facute direct la sediul institutiei sau la distanta (email/telefonic).
-   Programarea este importanta si obligatorie mai ales in cazul pacientilor care doresc servicii decontate de CASMB, care diferentiaza explicit urgenta de patologia programabila si limiteaza numarul de consultatii care pot fi acordate si intervalul de timp in care se pot acorda acestea.
-   Pacienta din imaginile prezentate nu a respectat procedura si nu a solicitat explicit in convorbirea telefonica o consultatie decontata de CASMB, caz in care i s-ar fi comunicat zilele si intervalul orar la care sunt disponibili medicii din contractul cu CASMB si i s-ar fi transmis o confirmare prin intermediul Departamentului de Programari (prin email/SMS/telefon).
-   Mentionam ca zilnic (luni-vineri), in intervalul 8-14 (programul poate fi diferit in funcție de specialitate), pot fi acordate consultatii decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, in baza biletelor de trimitere, dar ca in ziua si la ora prezentarii pacientei la cabinet, medicul care acorda consultatii in contract cu CASMB se afla in concediu de odihna, situatie comunicata anterior Casei de Asigurari de Sanatate, conform normativelor legale in vigoare.
-   Ulterior discutiei inregistrate pacienta a fost evaluata, consultata si s-a decis rezolvarea situatiei sale medicale in aceeasi zi, cu toate ca patologia dumneaei nu se incadra in definitia urgentei medicale, dar pacienta o resimtea ca pe o nevoie acuta, iminenta.
-   Considerandu-se o deficienta de comunicare intre personalul din receptie si pacienta, acesteia i s-a oferit o reducere a tarifului aferent serviciilor medicale acordate.
-   Atitudinea asistentei din cabinet nu corespunde eticii si deontologiei profesionale, chiar daca nu s-au respectat intocmai regulile privind programarea si inregistrarea pacientilor in Ambulatoriu, iar evenimentul va fi analizat si se vor lua masurile impuse de regulamentul intern.
-   Dorim sa precizam ca acesta este un eveniment singular si informam pacientii care urmeaza sa se adreseze institutiei noastre ca pot utiliza portalul de programari disponibil pe pagina de internet a spitalului sau pe pagina de Facebook a Ambulatoriului SUUB.

 

15.07.2017

Domnul Dan Voiculescu se afla internat la Spitalul Universitar de Urgentă
București cu probleme serioase si va aducem la cunoștința fapul ca, atat
Domnia Sa cât și familia și-au exprimat in scris dorinta de a nu fi
divulgate informații cu privire la stare sa de sănătate. Va rugam sa luați
act de aceaste precizări și sa înțelegeți ca nu pot fi furnizate date cu
caracter confidential.

 

08.05.2017 – *Medicamentul DOXORUBICINĂ*

Spitalul Universitar de Urgență București dispune încă de ieri dimineață de medicamentul DOXORUBICINĂ, pentru care a făcut procedură de achiziție în urgență, după ce a primit negație în data de 30.05.2017 de la furnizorul cu care avea contract cadru încă din aprilie 2016.

 

Adriana Nica, manager interimar SUUB: „Am primit negație de la furnizorul acestui medicament în data de 30 mai. Împreună cu întreaga echipă managerială am început imediat demersurile legale pentru a achiziționa pe procedura de achiziție directă în urgență acest produs medicamentos necesar bolnavilor aflați în evidența Centrului de Oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Deși au existat 5 zile libere, în dimineața zilei de 7 iunie am primit în farmacia spitalului medicamentul DOXORUBICINĂ, astfel încât încă de ieri am început să-l administrăm pacienților care aveau nevoie.”

În data de 7 iunie, SUUB a primit 44 de flacoane de DOXORUBICINĂ, care au fost introduse în farmacia spitalului. Precizăm că distribuitorul ne-a comunicat că aceasta este cantitatea maximă pe care ne-o poate furniza pe loc, urmând să ne anunțe imediat ce ne poate livra și restul cantității solicitate.

În perioada în care SUUB nu a dispus de acest medicament, din motivele explicate mai sus, toți pacienții care aveau forme de cancer și care se pretau la a primi o medicație înlocuitoare, respectiv un preparat din aceeași clasă au primit tratamentul.  O singură pacientă, care trebuia să primească acest medicament și a cărei formă de cancer nu se preta la medicamentul înlocuitor, a fost reprogramată, astfel încât, la data de 7 mai, pacienta a primit tratamentul cu DOXORUBICINĂ.

14.01.2015 - Deschidere oficială Punct recoltare sânge

Joi 15.01.2014, ora 10:30, in prezenta Ministrului Sănătății, a reprezentanților Institutului National de Hematologie Transfuzională si a Centrului de Transfuzie Sanguină a Municipiului Bucuresti, va avea loc deschiderea oficială a Punctului de recoltare sânge din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

01.09.2013 - Doamna Elena Basescu a nascut o fetita

Doamna Elena Basescu a fost internata in data de 31.08.2013 in cadrul Clinicii de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Universitar, fiind in a 35-a saptamana a sarcinii.

In data de 1 septembrie la ora 2:32 aceasta a dat nastere, prin operatie cezariana, unei fetite in greutate de 2715 grame si 47 cm.

Atat starea mamei cat si a copllului sunt in parametri normali de evolutie.

Biroul de presa al SUUB

 

25.06.2013 – Informatii despre victimele accidentului rutier din Muntenegru, transportate la SUUB

In jurul orei 19 au sosit primii 4 pacienti (1 barbat si 3 femei) din accidentul rutier care a avut loc in Muntenegru.

Doi dintre pacienti au fost internati in sectia de Terapie intensiva, fiind in stare critica, un pacient in sectia de chirurgie toracica si o pacienta in sectia de chirurgie, acestia doi fiind in stare buna.

Toti pacientii au fost evaluati la sosire de o echipa multidisciplinara formata din medici din cadrul UPU si din cadrul sectiilor spitalului si s-au decis primele masuri care urmeaza a fi luate in cazul fiecaruia dintre pacienti.

La nivelul spitalului s-a infiintat o linie telefonica speciala, la care rudele pacientilor transferati astazi pot obtine informatii cu privire la sectia pe care sunt internati acestia si la modalitatea de contact. Tel: 021.6012.640

Totodata, conducerea Spitalului Universitar isi exprima compasiunea fata de rudele victimelor decedate in urma tragicului accident si doreste sa dea asigurari ca intregul personal al spitalului va depune toate eforturile pentru acordarea celor mai eficiente ingrijiri medicale pacientilor.

 

Data ultimei actualizari: 02.11.2018