Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
er748

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 
001655AT

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.
urgenta1

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Comunicate de presa

14.02.2018

Urmare a publicarii articolului http://cetateanul.net/articol-principal/daune-spitalul-universitar-a-ramas-fara-cel-mai-scump-angiograf-dupa-un-incendiu-la-care-a-raportat-pagube-minore/ pe site-ul www.cetateanul.net si pentru o corecta informare, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face urmatoarele precizari:
Asa cum i-a fost precizat si domnului redactor Catalin Antohe in discutia din data de 13 februarie 2018, SUUB nu a ascuns producerea incidentului din data de 05.02.2018 si a si comunicat fara sa minimalizeze, chiar din acea seara, toate implicatiile lui, dupa cum se poate vedea si pe urmatoarele link-uri:
https://www.romaniatv.net/incendiu-la-spitalul-universitar-de-urgenta-din-bucuresti_402080.html

http://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/incendiu-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti–30799

https://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-22268940-interventie-pompierilor-spitalul-universitar-unde-fost-semnalat-fum-parterul-cladirii.htm

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/incendiu-la-spitalul-universitar-cauzat-de-un-transormator-electric.html

In paralel, s-au făcut toate demersurile necesare pentru a remedia situația acestui aparat (angiograf), afectat de incendiu, potrivit reglementarilor in vigoare.

Facem precizarea ca angiograful afectat este de cel mai vechi aparat de acest fel de la SUUB, achizitionat in anul 2007, cu o valoare de inventar inițială de 4,1 milioane lei și cu valoare de inventar actuala de 0 lei si nu cel mai performat si nou aparat, asa cum este descris in articolul publicat de cetateanul.net astazi.

In prezent, SUUB dispune de încă 3 aparate tip angiograf functionale, toate fiind mai noi decat cel afectat de incediu. In articolul publicat astazi, se mentioneaza existenta unui singur angiograf in afara de cel afectat de incendiu.
Constatarea pagubei a fost făcută de către firma care asigura mentenanța angiografului, iar remedierea va consta in înlocuirea UPS-ului afectat. Angiograful va fi repus in folosință după efectuarea probelor tehnologice necesare, in cel mai scurt timp și in condiții de siguranța pentru pacient.
In aceasta perioada, urgentele sunt asigurate pe celelalte 3 aparate de care dispune Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

La nivelul instituțiilor publice exista obligativitatea încheierii unei polițe de asigurare pentru clădiri, polița care este obligatorie și pe care SUUB o deține. Pentru toate celelalte active nu exista nici linie bugetara dedicata asigurarilor si nici obligatie legala.

Conducerea spitalului nu a fost sesizată niciodata cu privire la un posibil risc de incendiu in camera de comanda a acestui angiograf. Chiar si asa, UPS-ul urma sa fie schimbat in zilele următoare conform procedurilor legale derulate in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti prin sistemul electronic de achizitii publice, procedura care este deja demarata.

Pentru toate cele patru angiografe ca și pentru toate aparatele de radiologie exista conform legii service și autorizare specifica si nu exista polite de asigurare, deoarece bugetul nu asigura si aceasta finantare si nici legea nu o prevede.

Pentru corecta informare a publicului tinem sa precizam ca managerul spitalului, Adriana Nica, a solicitat jurnalistului sa respecte procedura institutionala pentru interviu și nu a refuzat sa raspunda intrebarilor, asa cum se precizeaza, in mod eronat, in materialul publicat pe site-ul cetateanul.net.

Biroul de presa al SUUB

06.12.2017

Ca urmare a articolului apărut astăzi, in presa centrala, cu privire la situația financiară gravă in care s-ar afla Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, facem precizarea ca NU ne aflam in imposibilitatea de a plăti salariile personalului pe luna decembrie și nici in imposibilitatea de derulare a activităților curente in cadrul spitalului, așa cum s-a vehiculat in articolul respectiv.
Biroul de presa al SUUB

20.08.2017

Urmare a înregistrărilor difuzate in data de 20.08.2017, in cadrul emisiunii “Asta-i România”, consideram ca in acest caz nu s-au respectat procedurile de programare, prezentare, examinare si dorim sa facem urmatoarele precizari:
-   In cadrul Ambulatoriului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), se acorda consultatii in baza biletelor de trimitere decontate de Casa de Asigurari de Sanatate (CASMB), consultatii cu plata si consultatii interdisciplinare pentru pacientii internati. Toate acestea se realizeaza in baza unei programari prealabile. Programarile pot fi facute direct la sediul institutiei sau la distanta (email/telefonic).
-   Programarea este importanta si obligatorie mai ales in cazul pacientilor care doresc servicii decontate de CASMB, care diferentiaza explicit urgenta de patologia programabila si limiteaza numarul de consultatii care pot fi acordate si intervalul de timp in care se pot acorda acestea.
-   Pacienta din imaginile prezentate nu a respectat procedura si nu a solicitat explicit in convorbirea telefonica o consultatie decontata de CASMB, caz in care i s-ar fi comunicat zilele si intervalul orar la care sunt disponibili medicii din contractul cu CASMB si i s-ar fi transmis o confirmare prin intermediul Departamentului de Programari (prin email/SMS/telefon).
-   Mentionam ca zilnic (luni-vineri), in intervalul 8-14 (programul poate fi diferit in funcție de specialitate), pot fi acordate consultatii decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, in baza biletelor de trimitere, dar ca in ziua si la ora prezentarii pacientei la cabinet, medicul care acorda consultatii in contract cu CASMB se afla in concediu de odihna, situatie comunicata anterior Casei de Asigurari de Sanatate, conform normativelor legale in vigoare.
-   Ulterior discutiei inregistrate pacienta a fost evaluata, consultata si s-a decis rezolvarea situatiei sale medicale in aceeasi zi, cu toate ca patologia dumneaei nu se incadra in definitia urgentei medicale, dar pacienta o resimtea ca pe o nevoie acuta, iminenta.
-   Considerandu-se o deficienta de comunicare intre personalul din receptie si pacienta, acesteia i s-a oferit o reducere a tarifului aferent serviciilor medicale acordate.
-   Atitudinea asistentei din cabinet nu corespunde eticii si deontologiei profesionale, chiar daca nu s-au respectat intocmai regulile privind programarea si inregistrarea pacientilor in Ambulatoriu, iar evenimentul va fi analizat si se vor lua masurile impuse de regulamentul intern.
-   Dorim sa precizam ca acesta este un eveniment singular si informam pacientii care urmeaza sa se adreseze institutiei noastre ca pot utiliza portalul de programari disponibil pe pagina de internet a spitalului sau pe pagina de Facebook a Ambulatoriului SUUB.

 

15.07.2017

Domnul Dan Voiculescu se afla internat la Spitalul Universitar de Urgentă
București cu probleme serioase si va aducem la cunoștința fapul ca, atat
Domnia Sa cât și familia și-au exprimat in scris dorinta de a nu fi
divulgate informații cu privire la stare sa de sănătate. Va rugam sa luați
act de aceaste precizări și sa înțelegeți ca nu pot fi furnizate date cu
caracter confidential.

 

08.05.2017 – *Medicamentul DOXORUBICINĂ*

Spitalul Universitar de Urgență București dispune încă de ieri dimineață de medicamentul DOXORUBICINĂ, pentru care a făcut procedură de achiziție în urgență, după ce a primit negație în data de 30.05.2017 de la furnizorul cu care avea contract cadru încă din aprilie 2016.

 

Adriana Nica, manager interimar SUUB: „Am primit negație de la furnizorul acestui medicament în data de 30 mai. Împreună cu întreaga echipă managerială am început imediat demersurile legale pentru a achiziționa pe procedura de achiziție directă în urgență acest produs medicamentos necesar bolnavilor aflați în evidența Centrului de Oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Deși au existat 5 zile libere, în dimineața zilei de 7 iunie am primit în farmacia spitalului medicamentul DOXORUBICINĂ, astfel încât încă de ieri am început să-l administrăm pacienților care aveau nevoie.”

În data de 7 iunie, SUUB a primit 44 de flacoane de DOXORUBICINĂ, care au fost introduse în farmacia spitalului. Precizăm că distribuitorul ne-a comunicat că aceasta este cantitatea maximă pe care ne-o poate furniza pe loc, urmând să ne anunțe imediat ce ne poate livra și restul cantității solicitate.

În perioada în care SUUB nu a dispus de acest medicament, din motivele explicate mai sus, toți pacienții care aveau forme de cancer și care se pretau la a primi o medicație înlocuitoare, respectiv un preparat din aceeași clasă au primit tratamentul.  O singură pacientă, care trebuia să primească acest medicament și a cărei formă de cancer nu se preta la medicamentul înlocuitor, a fost reprogramată, astfel încât, la data de 7 mai, pacienta a primit tratamentul cu DOXORUBICINĂ.

14.01.2015 - Deschidere oficială Punct recoltare sânge

Joi 15.01.2014, ora 10:30, in prezenta Ministrului Sănătății, a reprezentanților Institutului National de Hematologie Transfuzională si a Centrului de Transfuzie Sanguină a Municipiului Bucuresti, va avea loc deschiderea oficială a Punctului de recoltare sânge din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

01.09.2013 - Doamna Elena Basescu a nascut o fetita

Doamna Elena Basescu a fost internata in data de 31.08.2013 in cadrul Clinicii de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Universitar, fiind in a 35-a saptamana a sarcinii.

In data de 1 septembrie la ora 2:32 aceasta a dat nastere, prin operatie cezariana, unei fetite in greutate de 2715 grame si 47 cm.

Atat starea mamei cat si a copllului sunt in parametri normali de evolutie.

Biroul de presa al SUUB

 

25.06.2013 – Informatii despre victimele accidentului rutier din Muntenegru, transportate la SUUB

In jurul orei 19 au sosit primii 4 pacienti (1 barbat si 3 femei) din accidentul rutier care a avut loc in Muntenegru.

Doi dintre pacienti au fost internati in sectia de Terapie intensiva, fiind in stare critica, un pacient in sectia de chirurgie toracica si o pacienta in sectia de chirurgie, acestia doi fiind in stare buna.

Toti pacientii au fost evaluati la sosire de o echipa multidisciplinara formata din medici din cadrul UPU si din cadrul sectiilor spitalului si s-au decis primele masuri care urmeaza a fi luate in cazul fiecaruia dintre pacienti.

La nivelul spitalului s-a infiintat o linie telefonica speciala, la care rudele pacientilor transferati astazi pot obtine informatii cu privire la sectia pe care sunt internati acestia si la modalitatea de contact. Tel: 021.6012.640

Totodata, conducerea Spitalului Universitar isi exprima compasiunea fata de rudele victimelor decedate in urma tragicului accident si doreste sa dea asigurari ca intregul personal al spitalului va depune toate eforturile pentru acordarea celor mai eficiente ingrijiri medicale pacientilor.

 

Data ultimei actualizari: 21.08.2017