Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
er748

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 
001655AT

BLOC OPERATOR

Blocul Operator al SUUB dispune de un numar de 27 de sali de operatie, modern utilate.
Medicilor chirurgi si anestezisti le sunt puse la dispozitie numeroase echipamente de inalta performanta: aparate de anestezie de ultima generatie, aparate RXTV cu memorie pentru interventii sub control radiologic, truse de instrumente pentru interventii chirurgicale laparascopice, microscoape chirurgicale, etc.
urgenta1

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

OBSTETRICA-GINECOLOGIE I

OBSTETRICA-GINECOLOGIE I

Sef Sectie Obstetrica – Ginecologie I – Conf. Dr. Alexandru Florin Anca

CONTACT : 021/318.05.22, 021/318.05.23, int.160

Istoric

In memoriam
Prof. Dr. Traian Rebedea
8 decembrie 1920 – 19 mai 2013

 

Clinica de Obstetrica – Ginecologie a SUUB a luat fiinta odata cu Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in  1978. Primul sef de clinica a fost profesorul Traian Rebedea care a organizat si condus un colectiv tanar de cadre didactice dedicate care au promovat metode moderne de analgezie la nastere, chirurgia conservatoare a uterului in fibromul uterin, tehnici de reconstructie tubara prin microchirurgie. Din 1991 pana in 2004 clinica a fost condusa de profesorul Petrache Vartej care a infiintat Societatea Romana de Ginecologie Endocrinologica organizand congrese anuale si activitate de cercetare in domeniul gineoclogiei endocrinologice. In aceasta perioada s-a constituit si un nucleul de cercetare cu preocupari in infertilitate. Din 2004 pana in 2011 a urmat la conducerea clinicii profesorul Valerica Horhoianu care, continuand traditia clinicii a introdus pentru prima data in Romania,  impreuna cu colegii de la departamentul de radiologie interventionala, embolizarea arterelor uterine ca metoda complementara de tratament in diverse afectiuni ginecologice. Din 2012 clinica este condusa de Conferentiar Alexandru Florin Anca. Dintre clinicienii cu o vasta experienta care au contribuit la  bunul mers la lucrurilor in acesta perioada au fost sefii de sectie  Dr. Iulian Badea si Dr.  Gheorghe Constantinescu.

Inca de la deschidere, specificul Clinicii de Obstetrica – Ginecologie a SUUB a fost functionarea intr-un spital multidisciplinar de urgenta care a permis tratarea cazurilor complexe atat in ginecologie cat mai ales in obstetrica unde sarcinile cu risc si patologia asociata sarcinii necesita de cele mai multe ori abordarea in echipa pluridisciplinara.

Avand statutul de clinica universitara, pe langa activitatea clinica aici se desfasoara si activitati de invatamant pentru studentii UMF „Carol Davila” precum si pentru medicii rezidenti. Astfel, prin clinica trec  anual cel putin 120 de studenti  de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” in stagiile de ginecologie in anul VI  sau in stagiile de vara. Cadrele didactice coordoneaza circa 20 de lucrari de diploma anual, lucrari de doctorat, elaboreaza articole stiintifice, publicatii, monografii. Se efectueaza  cursuri de perfectionare postuniversitara – Colposcopie (coordonator Conf. Dr. Cristina Vasiliu) Exista in derulare granturi de cercetare si studii clinice.

In clinica lucreaza   28 medici primari, 3 medici specialisti,  se formeaza 30 rezidenti. Dintre acestia 16 sunt  cadre didactice, 6 cercetatori stiintifici. 64 asistente si 35 infirmiere, 7 registratore, un psiholog, 4 brancardieri.

In 2011 au fost internate in clinica 11115 paciente in regim clasic si  7645 in spitalizare de zi, rezultand un numar total de 18750 paciente care au primit ingrijiri medicale de specialitae in clinica noastra.

Avem 114 paturi in 2 etaje, cu rezerve de 1  – 2 paturi (rezerve cu plata), saloane de 3 si 5 paturi, atat pentru pacientele ginecopate cat si pentru lauze, 3 blocuri operatorii care asigura acces imediat la orice ora in sala de operatie, colaborarea cu departamentul de angiografie – radiologie interventionala,  terapie intensiva postoperatorie.

In 2010 am avut peste 5000 de nasteri inregistrandu-se cel mai mare numar de nasteri din Bucuresti.  Se efectuaeaza peste 400 de interventii laparoscopice pe an si peste 1500 de interventii chirurgicale ginecologice dee lectie sau in urgenta. Sunt peste 80 de prezentari pe zi la camera de garda.

Medicii Clinicii de Obstetrica-Ginecologie I

ANCA ALEXANDRU FLORIN

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Sef Clinica Obstetrica-Ginecologie

Sef Sectie Obstetrica-Ginecologie I

Conferentiar Universitar

Doctor in Stiinte Medicale

Competente in: colposcopie si citodiagnostic, histeroscopie

 

GRIGORIU CORINA

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Sef de Lucrari UMF “Carol Davila” Bucuresti

Competente:

-          colposcopie si citodiagnostic

-          echografie obstetricală si ginecologică

-          endoscopie ginecologică ( histeroscopie si laparoscopie)

 

BADIU ALEXANDRU

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Asistent universitar

Competente in: -urgente prespitalicesti

-colposcopie si citodiagnostic

 

CAMPEAN DORU

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Asistent Universitar

Competente in histeroscopie, laparoscopie si colposcopie

Masterat in managementul sistemului sanitar

 

Medici Primari

 

AURELIA TUFAN

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Comeptente in Ecografie, Colposcopie si Citodiagnostic, Laserterapie

BADEA GEORGETA

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in stiinte medicale

Competente in endoscopie ginecologica (laparoscopie). Colposcopie si citodiagnostic]

MOLDOVAN DORINA

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

 

DUMITRU MIRCEA

Medic Primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Competente : colposcopie

Medici specialisti

GRADINARU DELIA

Medic specialistt Obstetrica-Ginecoloige

 

Colectiv Cercetare

DRAGANESCU RADU

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Cercetator stiintific

 

PROTOPOPESCU DENISA

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Specializare :Fertilizare in vitro

Competente in: Tratamentul infertilitatii cumplului si reproducere umana asistata

Laparoscopie, histeroscopie

Ecografie ginecologica

 

NEGRU ALICE

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctor in Stiinte Medicale

Cercetator stiintific

 

CIONTEA BOGDAN

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Cercetator stiintific

Competente in: chirurgie laparoscopica ginecologica

 

PRUNA NICOLETA

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctorand in Stiinte Medicale

Cercetator stiintific

Competente in ecografie ginecologica si colposcopie

UDREA DAN

Medic primar Obstetrica-Ginecologie

Doctorand in Stiinte Medicale

În secţia de Obstetrica-Ginecologie se pune accentul în mod deosebit pe medicina maternă şi fetală cu risc înalt.

 

Maternitatea noastră are un profil unic datorat faptului că suntem parte a unui spital multidisciplinar de mare performanţă.

În acest context clinica de neonatologie are o experientţă de excepţie.

Pentru diagnosticul antenatal se practică amniocenteza. În vederea diagnosticului complet antenatal practicam amniocenteza. În ginecologie, abordăm atât domeniile medicale cât şi cele chirurgicale.

În cadrul Clinicii diagnosticăm şi tratăm cauzurile de ginecologie-endocrinologică, de la pubertate la menopauză, prin individualizarea tratamentelor hormonale.

Un domeniu important îl constituie  chirurgia vaginală, inclusiv uroginecologia.

In cadrul chirurgiei ginecologice, abordăm toată patologia tumorală benignă pelvină cât şi patologia tumorală malignă. Practicăm intervenţiile lărgite necesare în cancerul de col uterin, de corp uterin, de ovar şi de vulvă şi de sân.

Un element foarte important în ceea ce priveşte tratamentul patologiei maligne ginecologice îl constituie funcţionarea Clinicii de Oncologie din Spitalul nostru. Tot în ceea ce priveşte chirurgia ginecologică subliniem intervenţiile pe cale laparoscopică în patologia tumorală benignă ginecologică, intervenţii pe cale laparoscopică practicate în clinică pentru toate tipurile de patologie tumorală benignă ginecologică.

 

Misiune

 

Echipa sectiilor de obstetrica – ginecologie lucreaza in urmatoarele domenii:

Obstetrica – monitorizarea evolutiei sarcinilor – investigatii de laborator, echografii de sarcina, cardiotocografii,  screening pentru anomalii fetale  – colaborare cu laboratoare externe pentru efectuarea analizelor citogenetice, ingrijirea sarcinilor cu risc  -  beneficiem de  echipe multidisciplinare in abordarea patologiei asociate sarcinii de colaborarea cu sectiile de Terapie Intensiva, Cardiologie, Chirurgie, Medicina Interna, Neurologie, Hematologie, Ortopedie, Oftalmologie; colaborarea cu sectia  Terapie Intensiva Neonatologie permite nasterea si ingrijirea prematurilor in clinica noastra.

■  Ginecologie – screening/profilaxia patologiei colului uterin, colposcopie – centru de referinta cu activitate atestata de formare postuniversitara a medicilor ginecologi, terapia si urmarirea postinterventionala a  leziunilor precanceroase ale colului, tratamentul tulburari ale pubertatii si  menopauzei, histeroscopie, chirurgia clasica ginecologica pentru afectiuni benigne (fibrom uterin, tumori ovariene, mamare etc), terapii alternative conservatoare ale fibromului uterin (embolizarea arterelor uterine, tratament medicamentos), chirurgie laparoscopica ginecologica (infertilitate, afectiuni ale trompelor uterine, chisturi de ovar, sarcina ectopica,  endometrioza, fibroame uterine), chirurgie oncologica in colaborare cu experti de la Institutul Oncologic Fundeni (cancer vulvar, cancer de col uterin, cancer de ovar, cancer de endometru, cancer de san), uroginecologie (cura chirurgicala a prolapsului uterin, metode noi de chirurgie a incontinentei urinare la efort – bandeleta suburetrala etc.), chirurgie plastica si reconstructive pelvica, chirurgie reconstructiva mamara, chirurgie vaginala

Urgente – camera de garda ginecologie SUUB asigura asistenta 24/24 ore pentru urgente ginecologice si obstetricale.

 

 

 

Dotari

Sala de nasteri

Sali de travaliu individuale (cu aer conditionat) cu cardiotocografe si sonic-aid, mese de reanimare a nou-nascutului complet echipate, amnioscoape.

Saloane de pretravaliu si lehuzie imediata

Sala de pansamente

Bloc operator operatii cezariene

Sala de operatii cezariene (complet echipata)

Sala de pansamente

Salon de postoperator si reanimare cezariene

Obstetrica medicala

Spitalizarea sarcinilor cu risc

Ginecologie medicala

Infertilitate cu posibilitati moderne de investigatie si tratament al sarcinilor obtinute normal si prin reproducere asistata

Patologie ginecologica benigna si maligna

Bloc operator ginecologie

Echipament complet pentru sala de operatii

Truse pentru ciuretaje prin aspiratie

Truse pentru chiuretaje biopsice

Aparat de aspiratie pentru efectuarea de curetaje uterine

Aparat histerosalpingografie

Aparat pentru insuflatii utero-tubare

Bloc operator endoscopie ginecologica

Truse complete pentru laparoscopie diagnostica si terapeutica

Seturi histeroscoape exploratorii

Cabinet de colposcopie si depistare precoce a cancerele genitale

Videocolposcop

Electrocauter cu ansa diatermica

Truse de biopsie cervicala

Truse pentru chiuretaj de endocol

Truse pentru recoltare Pap test clasic si in mediu lichid

Truse pentru recoltare tipare ADN HPV

Compartiment de menopauza

Compartiment de ginecologie pediatrica si pentru adolescente

Cabinet de contraceptie – contraceptie hormonala, prin dispozitive intrauterine, sterilizare chirurgicala, contraceptie de urgenta, counseling in contraceptie

Cabinet de ecografie obstetricala si ginecologica

Cabinete obstetrica – ginecologie ambulatorie

Compartiment ecografie abdominala si vaginala cu ghidaj automat pentru punctie transvaginala si transabdominala

Paturi pentru spitalizare o zi (avorturi la cerere, chiuretaje biopsice, montare DIU