Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Spitalul Universitar de Urgență București se află, de astăzi, pe lista spitalelor din cadrul din cadrul proiectului ”Primul Zâmbet”, lansat de Organizația Salvați Copiii și Kaufland România

Publicat pe: 02/11/2018

Data ultimei actualizari: 04.11.2018

 

COMUNICAT DE PRESA


Spitalul Universitar de Urgență București se află, de astăzi, pe lista spitalelor din cadrul din cadrul proiectului ”Primul Zâmbet”, lansat de Organizația Salvați Copiii și Kaufland România. Astfel, Spitalul Universitar de Urgență București, alături de alte 29 de spitale din România, va primi cutii complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață. Cutiile conțin haine pentru copii, produse de igienă și îngrijire concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede), scutece și broșuri cu informații utile din partea Organizației Salvați Copiii și alte lucruri necesare bebelușilor.

”Mă bucur că reușim noi, ca instituție medicală, și societatea civilă, organizațiile non-guvernamentale, să fim împreună în realizarea acestui obiectiv foarte frumos. Aș vrea să punctez două lucruri în care Spitalul Universitar a fost pionier. Am fost primii care am introdus conceptul de rooming-in, ca mama să stea alături de copil în salon. Așa, mama învață din primul moment să stea cu copilul, să îi dea să mănânce și să-l schimbe. Este un lucru aparent banal, dar foarte important. Al doilea pionierat al nostru a fost legat de Școala Părinților, în care, prin eforturi proprii, împreună cu parteneri din afara spitalului, am reușit să introducem acest concept care, în acest moment, este un mare ajutor pe care îl oferim părinților. Ne bucură acest parteneriat și ne dorim cât mai multe asemenea parteneriate în a completa oferta noastră de activități dedicate îngrijirii, păstrării și recuperării stării de sănătate”, a declarat dr. Dorin Ionescu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgență București.

La evenimentul de lansare a participat și Ambasadoarea Finlandei în România, Excelența Sa, Doamna Pӓivi Pohjanheimo.

Andreea Bălan a fost prima viitoare mămică ce a primit cutia ”Primul Zâmbet” din partea organizatorilor.

Cutiile au plecat spre 30 de maternități din țară. Proiectul vine în beneficiul a 3000 de proaspete mămici.

 

BIROUL DE PRESA AL SUUB