Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Conferință pe tema “Gestionarea sângelui pacientului”, la Spitalul Universitar de Urgență București

Publicat pe: 23/11/2018

Conferință pe tema “Gestionarea sângelui pacientului”,  la Spitalul Universitar de Urgență București

 

 

Joi, 22 noiembrie 2018, la Spitalul Universitar de Urgență București a avut loc conferința pe tema “Gestionarea sângelui pacientului”, moderator fiind doamna Prof. Univ. Dr. Daniela Filipescu – medic primar ATI, doctor în Științe medicale.

Doamna profesor a făcut parte din grupul de lucru care a emis Ghidul de gestionare a sângelui pacientului în perioada perioperatorie. “Suntem printre puținele țări din Europa care au o reglementare a recomandărilor în domeniul administrării produselor de sânge”,  a declarat Prof. Univ. Dr. Daniela Filipescu în cadrul discursului său.

Ghidul conţine 10 recomandări, formulate de un grup de iniţiativă multidisciplinar, alcătuit din experţi din domeniile anestezie şi terapie intensivă, chirurgie, ortopedie, medicină transfuzională, gastro-enterologie, nefrologie, hematologie.

“Aceste recomandări pentru gestionarea sângelui pacientului în perioada perioperatorie sunt necesare, deoarece tratamentul anemiei acute și cornice, precum şi tulburările de hemostază peri-operatorii reprezintă unele din cauzele de morbiditate și mortalitate care pot fi prevenite”, a subliniat Prof. Univ Dr. Daniela Filipescu, care a adăugat că obiectivele acestor recomandări sunt îmbunătățirea prognosticului pacienților, asigurarea produselor de sânge pentru cei care necesită transfuzie în mod real și scăderea costurilor îngrijirii pacienților în spital.

“Este foarte important managementul anemiei în perioada preoperatorie întrucât în felul acesta pot fi prevenite cu costuri minime complicații majore care pot apărea perioperator și postoperator”, a declarat doamna dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Discuțiile de astăzi au pornit de la realitatea că sângele reprezintă o resursă limitată, iar nevoile actuale de transfuzie sunt semnificativ mai mari decât cantitatea de sânge disponibilă, chiar şi în cazul urgenţelor chirurgicale majore care necesită aceste transfuzii.

La evenimentul științific de astăzi au participat specialiști din domeniile hematologie, chirurgie, anestezie, gastroenterologie, nefrologie și terapie-intensivă din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.  Evenimentul a fost sponsorizat de Vifor Pharma.