Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Identificarea pacientilor cu AVC, tema principala a instruirii desfasurate la SUUB

Publicat pe: 18/12/2018

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a avut loc, recent, o instruire a personalului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-ilfov (SABIF) in vederea identificarii pacientilor cu accident vascular cerebral acut care pot beneficia de tromboliza. Au fost prezenti atat medici cat si asistente din cadrul SABIF. “Rolul acestui training este ca medicii si asistentele sa inteleaga ce semne prezinta accidentul vascular acut, cum evalueaza rapid un pacient, ce lucruri trebuie sa noteze despre pacient si faptul ca trebuie sa-l aduca cu maxima urgenta la spital, dar si sa prenotifice spitalul, serviciul de Primiri- Urgente, ca aduc un posibil caz de tromboliza”, a declarat Conf. Dr. Cristina Tiu, seful sectiei de Neurologie 2 din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Dr. Silvia Nica, seful sectiei UPU din cadrul SUUB a vorbit despre modul in care recunosti un pacient cu AVC acut, printre simptomele enumerate fiind: dificultate in vorbire, stare de confuzie, asimetria fetei, scaderea fortei musculare la unul/ doua membre si nu in ultimul rand dificultate in mentinerea posturii verticale (scade forta musculara la nivelul membrelor inferioare). In anul 2018, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au beneficiat de tromboliza 229 de pacienti, 46,7% fiind barbati si 53.3% fiind femei. Este cea mai mare cifra inregistrata in centrele care efectueaza aceasta metoda terapeutica.