Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice

Publicat pe: 01/11/2019

  În Clinica de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Universitar de Urgență București au avut loc, recent, două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la doi pacienți în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani. Aceste proceduri s-au desfășurat în Compartimentul de Transplant Medular coordonat de domnul Conferențiar Doctor Horia Bumbea, șeful Clinicii fiind doamna Profesor Doctor Ana-Maria Vlădăreanu.

  Evoluția celor doi pacienți este favorabilă urmând să fie externați zilele viitoare.

  Spitalul Universitar de Urgență a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil datorită implicării Asociației “Dăruiește Viață”, care a amenajat Compartimentul de Transplant și Pretransplant. Investiția a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcțiune s-a realizat în anul 2018. Asociația Română de Luptă Împotriva Leucemiei (ARIL) a contribuit de asemenea la dotarea compartimentului.

În următoarea perioadă sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopietice care vor fi efectuate în Clinica de Hematologie și Transplant Medular de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Includerea spitalului în programul de finanțare al Ministerului Sănătății a permis continuarea și extinderea acestui program, iar în perioada următoare, odată cu amenajarea Băncii de Țesuturi și Celule, ne vom pregăti și pentru extinderea programului pentru efectuarea transplantului allogeneic.