Două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice

Acasă » Două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice

  În Clinica de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Universitar de Urgență București au avut loc, recent, două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la doi pacienți în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani. Aceste proceduri s-au desfășurat în Compartimentul de Transplant Medular coordonat de domnul Conferențiar Doctor Horia Bumbea, șeful Clinicii fiind doamna Profesor Doctor Ana-Maria Vlădăreanu.

  Evoluția celor doi pacienți este favorabilă urmând să fie externați zilele viitoare.

  Spitalul Universitar de Urgență a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil datorită implicării Asociației “Dăruiește Viață”, care a amenajat Compartimentul de Transplant și Pretransplant. Investiția a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcțiune s-a realizat în anul 2018. Asociația Română de Luptă Împotriva Leucemiei (ARIL) a contribuit de asemenea la dotarea compartimentului.

În următoarea perioadă sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopietice care vor fi efectuate în Clinica de Hematologie și Transplant Medular de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Includerea spitalului în programul de finanțare al Ministerului Sănătății a permis continuarea și extinderea acestui program, iar în perioada următoare, odată cu amenajarea Băncii de Țesuturi și Celule, ne vom pregăti și pentru extinderea programului pentru efectuarea transplantului allogeneic.