Centru de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu SARS CoV-2, deschis la SUUB

Incepand de astazi, 23 ianuarie 2022, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost infiintat un Centru de recoltare a probelor biologice de la pacientii simptomatici. Ieri Ministerul Sanatatii impreuna cu Directia de Sanatate Publica a Municipiului București DSPMB au decis ca in 28 de spitale din municipiul București și judetul Ilfov sa fie infiintate centre de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infectieicu SARS CoV-2.

 

“Pacientii cu forme ușoare de boala vor fi indrumati, daca se pot deplasa cu mijloace de transport proprii, catre aceste centre de catre operatorii de la call-center-ul DSPMB, unde li se vor recolta probe biologice, dupa care se intorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul de catredirectia de sanatate publica. Pentru pacientii nedeplasabili sau cei care solicita in mod expres testare la domiciliu, SABIF va asigura in continuare prelevarea probelor biologice și acordarea asistentei medicale. Numarul de telefon al call-center-ului DSPMB este 021 9462”, se arata in comunicatul de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Centrul de recoltare de la SUUB se afla in incinta Unitatii de Primiri- Urgente. Accesul se face dinspre Splaiul Independentei, intersectie cu str. Dr. Leonte Anastasievici. Programul centrului de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu SARS CoV-2 de la SUUB este intre 10.00- 18.00.

Lista spitalelor din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov care au centre de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu SARS CoV-2 si programul de functionare a acestora o regasiti aici: http://www.ms.ro/2022/01/22/masuri-urgente-in-bucuresti-si-ilfov-pentru-cresterea-accesibilitatii-la-testarea-covid-19-si-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-pentru-pacientii-care-solicita-testarea-la-domiciliu/

 

PENTRU CENTRUL DE EVALUARE COVID-19 DE LA SUUB, DETALII GASITI AICI: https://www.suub.ro/media/29-01-2022-centru-de-evaluare-covid-19-deschis-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti/