Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

20 de pacienți, aduși la Spitalul Universitar de Urgență București, în simularea unei urgențe nucleare

Publicat pe: 06/10/2023

Spitalul Universitar de Urgență București a participat activ la Exercițiul Național Valahia 2023, organizat de CNCAN în perioada 3-5 octombrie, cu scopul de a verifica procedura de răspuns la urgențe nucleare .

Conform scenariului 2 pacienți au fost aduși cu elicopterul pe heliportul SUUB în prima zi a exercițiului, iar ceilalți 18 s-au prezentat a doua zi,  simptomatologia fiind de atac de panică, unii dintre ei, provenind din zona Cernavodă, dar și multi speriați că ar fi putut fi iradiați.

Potrivit protocoalelor în vigoare, pacienții au fost consultați, investigați și tratați de echipe multidisciplinare formate din medici de urgență, interniști, chirurgi, radiologi, neurologi, psihologi și un psihiatru care le-au oferit consiliere chiar în Camera de gardă.

La Spitalul Universitar de Urgență București au fost 30 de observatori, mulți din străinătate pentru a vedea cum acționează personalul medical în cazul acestui exercițiu

Spitalul Universitar de Urgență București a fost partener în cadrul exercițiului Valahia 2023, fiind, conform Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică, spital desemnat pentru acordarea de tratament de specialitate.

Astfel de exerciții sunt o procedură standard în domeniul nuclear, jucând un rol esențial în îmbunătățirea măsurilor de pregătire și de siguranță, iar România și-a consolidat aceste capacități prin   programul Norway Grants și cu  sprjinul Autorității Norvegiene pentru Radioprotecţie (DSA).