Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Cum accesez serviciul de urgenta?

Data ultimei actualizari: 29.01.2013

In caz de urgenta:


– Apelati serviciul de urgenta la telefon 112
– Va puteti prezenta direct la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Accesul la spital: Se poate face cu un numar mare de mijloace de transport in comun, autobuze, troleibuze, metrou, taxi sau cu autoturismul dumneavoastra.


Cum ajungem?

Autobuze: 104, 122, 126, 137, 168, 236, 268, 306, 307, 336, 368 şi 601

Troleibuze: 61, 69, 90, 91, 96

Metrou: statia Eroilor (M1, M3)

Taxi: Acestea pot fi chemate de la telefoanele publice aflate in incinta spitalului.

O statie de taximetre se afla langa intrarea in statia de metrou Eroilor.

Parcarea: pentru a parca autoturismul dumneavoastră puteţi beneficia de parcările externe ale spitalului. Pentru persoanele cu dizabilitati sunt prevăzute spaţii speciale în parcarea internă.

La intrarea in Unitatea de Primiri Urgente este permisa oprirea numai temporar, în caz de însoţire a unei persoane la Urgenţă.

 

Primirea pacientilor si timpul de asteptare

In cadrul UPU accesul la spatiul de tratament se face pe baza triajului care stabileste prioritatea din punct de vedere medical. Daca cazul dumneavoastra nu reprezinta, din punct de vedere medical, o prioritate imediata, este posibil sa asteptati mai mult timp pana la eliberarea unui loc pentru consultatii si a unui medic care sa va consulte. Alti pacienti pot fi preluati imediat chiar daca au sosit cu mult dupa dumneavoastra avand o prioritate medicala mai ridicata decat dumneavoastra. Sinteti rugati sa nu incercati sub nici o forma sa influentati decizia personalului medical in vederea obtinerii unui acces mai rapid.

In cazul in care va simtiti mai rau, va rugam contactati asistentul din punctul de triaj in vederea re-evaluarii starii dumneavoastre.

Va multumim pentru intelegere.

 

Documente utile pentru internare

Vă reamintim că pentru internare este bine să vă prezentaţi aducând următoarele documente:

– buletinul de identitate/cartea de identitate

– carnetul de sănătate

– adeverinta de asigurat

– talon de pensie (pentru pensionari)

– eventuale documente medicale (bilete de externare, investigatii, retete, carnet sanatate)

– pentru cetăţeni străini: pasaportul/act de identitate cu fotografie, asigurarea de sanatate, card european de asigurari de sanate, eventual permisul de şedere

 

Internarea

Pentru internările de urgenţă, personalul din cadrul UPU se ocupă de primirea pacientilor, tratarea lor si însoţirea pe secţii in cazul internarii.

Internările programate, se realizeaza prin ambulatoriul SUUB. Va rugam sa va adresati receptiei din cadrul ambulatoriului avand la dumneavoastra urmatoarele documente:

– bilet de trimitere/internare,

– adeverinta de salariat/adeverinta asigurat,

– buletin de identitate/carte de identitate

 

Obiecte de valoare

SUUB nu-şi asumă nici o răspundere pentru banii, bijuteriile sau alte valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră in momentul internării care nu vor fi declarate si care nu vor fi pastrate in safe-ul spitalului. Vă sugeram, aşadar, de a avea la dumneavoastra numai strictul necesar pentru achiziţionarea eventualelor mărfuri de confort.

 

Reguli de comportament intern

Folosirea telefonului mobil: vă reamintim că folosirea telefonului mobil in interiorul camerelor de consultatii este interzisa pentru a nu afecta buna functionare a aparaturii medicale

Fumatul interzis: Va reamintim ca este interzis fumatul în interiorul spitalului.

Filmatul interzis: In vederea respectarii intimitatii pacientilor si a secretului profesional, este interzisa folosirea aparaturii de inregistrare audio si video fara aprobarea prealabila a directiei spitalului si a medicului curant.

Zona supravegheata video: in vederea prevenirii infractionalitatii, in interiorul UPU sunt montate camere de supraveghere

Pastrarea linistii: Vă rugam să respectaţi liniştea de la ora 22 la ora 6, pentru a favoriza odihna nocturnă a internaţilor.

Vizitarea pacientilor internati: Serviciu de Paza desfăşoară un rol de filtru şi de indrumare a vizitatorilor in spital. Nu este permisa intrarea vizitatorilor in spital prin Departamentul de Urgenta. Intrarea acestora se va face pe la intrarea de langa Ambulatoriul SUUB in timpul orelor de vizita.

 

Confort

Distributor automat de cafea bauturi si produse alimentare: se afla localizate la intrarea in UPU, la intrarea principala, hol lifturi parter

Telefoane publice: sunt instale la intrarea principală si pe coridoarele fiecarui etaj

Bancomat/ATM: La intrarea de langa Ambulatoriu

 

Informatii

Informaţii: pentru informatii va puteti adresa personalului de la Receptia UPU.

Dreptul la informaţie: datele care privesc starea de sănătate a dumneavoastră sunt de obicei eliberate de către personalul medical dupa teminarea evaluarii dumneavoastra.

Pentru obtinerea de copii dupa acte medicale va rugam sa va adresati serviciului Registratura.

Nu se acorda informatii privind starea de sanatate a pacientilor prin telefon.

Toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia.

Informaţiile cu caracter confidenţial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul îşi dă consimţământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

In cazul în care informaţiile sunt necesare altor furnizori de servicii medicale acreditaţi, implicaţi în tratamentul pacientului, acordarea consimţământului nu mai este obligatorie

Protectia datelor personale: Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, SUUB are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Datele colectate cu scopul asigurarii protectiei sociale prin servicii de sanatate sunt necesare pentru a va acorda aceste servicii. Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, refuzul dvs de a furniza aceste date determina imposibilitatea acordarii acestor servicii. Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre operatorul SUUB si sunt nu sunt comunicate altor destinatari. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate în strainatate. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cât mai curând posibil.

 

Registratura

Aici se pot depune cereri pentru eliberarea de acte medicale pentru IML sau Politie.

Biroul este situat la parter intrarea principala.

Tel. 021.318.05.22 interior 245

Orar: Luni-Vineri ora 8:00 – 15:30

 

Asistenta religioasa si spirituala

In curtea spitalului langa Universitatea de Medicina si Farmacie se afla Biserica Spitalului unde se celebrează Sfânta Slujbă si de unde se poate obtine asistenta religioasa si spirituala.

 

Data ultimei actualizari: 4 septembrie 2012