Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Recomandări generale pentru perioadele cu temperaturi scăzute

Data ultimei actualizari: 01.09.2015

Temperaturile scăzute afectează sănătatea tuturor celor care nu se protejează corespunzător, însă categoriile cele mai afectate de ger sunt: vârstele extreme (copiii şi vârstnicii); persoanele cu afecţiuni cardiace ( HTA, cardiopatie ischemica) si neurologice; persoanele cu afecţiuni respiratorii, afecțiuni vasculare periferice (arterita), diabet zaharat, infecţii, malnutriție; persoanele care lucrează în spaţii deschise (sectorul forestier, comercianții ambulanți, din piețe, jandarmii, poliţiştii); persoanele fără adăpost, alcoolicii.

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, facem următoarele recomandări populației:

  • Să se evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, se vor folosi mijloacele de protecţie adecvate – căciulă, fular, mănuşi, şosete de bumbac sau de lână, încălţăminte şi îmbrăcăminte călduroasă.
  • Să se evite expunerea prelungită la temperaturi scăzute pentru a evita hipotermia şi degerăturile (degerăturile afectează în principal mâinile şi picioarele dar şi urechile, nasul, obrajii). În cazul în care au apărut degerăturile trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.
  • Locuinţele trebuie încălzite corespunzător (18-22 grade C), evitând utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon sau incendii.
  • Alimentaţia trebuie să se bazeze pe consumul de alimente bogate în proteine – carne, ouă, lapte, leguminoase uscate; grăsimi nesaturate – uleiuri vegetale, seminţe, fructe oleaginoase; fructe şi legume care prin aportul de vitamine cresc imunitatea organismului.
  • Se va evita consumul băuturilor alcoolice (alcoolul creează o vasodilatație periferica care sporește pierderile de căldură din corp, determină somnolenţă şi scade reacţiile organismului).
  • Pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea in aer liber, in frig, se recomandă consumul de ceai cald 0,5-1 litru.
  • În cazul deplasărilor cu maşina trebuie să avem lichide (apă, ceai) şi alimente pentru 24 de ore, precum şi pături pentru a se asigura încălzirea.