Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 21 sali de operatie utilate conform standardelor, cu aparatura moderna, de ultima generatie si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale:

  • Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, clasic si artroscopic;
  • Chirurgie Generala, clasic si laparoscopic;
  • Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, clasic si laparoscopic;
  • Chirurgie Toracica, clasic si toracoscopic;
  • Chirurgie Vasculara,
  • Chirurgie Cardiaca, clasic si laparoscopic;
  • Chirurgie Buco-maxilofaciala si ORL,
  • Chirurgie Plastica si Reparatorie,
  • Chirurgie Oftalmologica,
  • Neurochirurgie.

In toate aceste specialitati interventiile chirurgicale se realizeaza atat in regim de urgenta cat si in regim programat (cronic).

In aceste sali de operatie personalul medical are la dispozitie, pentru a fi folosite in beneficiul pacientilor, numeroase echipamente de inalta performanta dintre care amintesc: sisteme videoendoscopice utile in interventii laparoscopice sau in “chirurgia endoscopica”, inclusiv tehnologie 3D,aparate si sisteme de anestezie care permit desfasurarea interventiilor chirurgicale complexe in conditii de maxima siguranta pentru pacient si confort pentru chirurg, dispozitive de electrochirurgie  moderne cu sisteme ligashure si coagulare cu argon.

Medicii au la dispozitie dipozitive moderne de tipul staplere-lor, liniare  sau circulare, pentru chirurgie deschisa sau pentru chirurgie laparoscopica (tip “ Endo GIA™ Radial Reload with Tri-Staple ™ Technology”) (de tipul “ Pawered Stapling System” )

Deasemenea au la indemina o linie completa de endoscopie interventionala cu toate pensele aferente precum si un coledocoscop.

Aparatura de radiologie intraoperatorie permite controlul “ in timp real” a manevrelor chirurgicale precum si o gama de interventii in sfera cailor biliare de tipul papilosfincterotomiei sau stentari de CBP.

Microscoapele de operatie sunt foarte utile in interventii supraspecializate din domeniul neurochirurgiei, oftalmologiei sau de chirurgiei plastice permitind realizarea unor interventii de maxima finete!

Personalul medical de toate gradele care deserveste blocul operator are un program de lucru menit sa permita desfasurarea activitatii operatorii in conditii optime atat in ceea ce priveste operatiile programate cat si pe cele efectuate in regim de urgenta astfel incat interventiile chirurgicale sa se desfasoare 24/7 si asta 365  de zile pe an (24 ore din 24, zilnic, in toate cele 365 de zile ale anului, fara a se tine seama de sarbatori legale sau religioase).

Tot personalul blocului operator este instruit continuu, atat practic cat si teoretic, in cadrul programelor de “ perfectionare continua” pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri in domeniile medicale in care actioneaza precum si cu utilizarea celor mai recente aparate achizitionate in salile de operatie pe care le deservesc.

Din punct de vedere statistic in blocul operator isi desfasoara activitatea peste 200 medici, 160 asistenti medicali, 67 infirmiere, 24 ingrijitoare, 17 brancardieri, 3 operatori date si 2 registratori medicali pentru a realiza in medie peste 23000 de interventii chirurgicale pe an.

Medic coordonator interimar bloc operator Asist. Univ. Dr. Dumitrescu Dan – medic primar.

Asistent medical sef bloc operator: Andrei Carmen Mihaela-asistent medical principal.