Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

LABORATOR CLINIC DE ANALIZE MEDICALE

Data ultimei actualizari: 09.09.2021

Laboratorul Central este situat la etajul II al SUUB

CONTACT

Telefon 021/318.05.22, interior: sef clinica – 532; asistent sef – 250; dispecerat – 210

SEF SECTIE

Prof. Univ. Dr. Baicus Anda

STRUCTURA PERSONAL

Personal cu studii superioare:

-Dr. Stroia Maria

-Dr. Tacu Cristina

-Dr. Manea Ioana – medic specialist

-Ch. pr.Dinulescu Mihaela

-Ch. pr. Onisoru Elena

-Ch.pr. Visarion Daniela

-Bloch.pr. Chiva Andreea

-Biolog pr.Balas Adriana

-Biolog pr.Belintan Cornelia

Asistent sef: Mariana Stanica – asistent medical principal licentiat in asistenta medicala

SERVICII OFERITE SI DOTARI

Laboratorul Central deserveste toate clinicile SUUB si Ambulatoriul de specialitate si efectueaza analize din sange, urina, fecale, lichide din diverse cavitati, secretii, prelevat intraoperator, pentru urmatoarele specialitati:

  • Biochimie-Electroforeze
  • Hematologic~ Hemostaza,
  • Imunologie-Serologie,
  • Bacteriologie-Parazitologie

Fiecare sector de activitate este dotat cu aparate moderne, de ultima generatie, de mare capacitate si acuratete, eficiente, necesare pentru confirmarea unor diagnostice de mare complexitate.

Biochimie-electroforeze

Aparatele din dotarea laboratorului de biochimie si electroforeze sunt:

  • Analizor
  • Architect c 8000
  • Analizor Dimension RXL
  • Analizor automat proteine serice imunofixare Hyrys

Analizele care se pot efectua: glicemie, uree, creatinina, acid uric, transaminaze, GGT, LDH, CK, CK-MB, fief, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, CTLF, albumina, bilirubina, amilaza, cholesterol, HDL cholesterol, LDL cholesterol, VLDL, electroforeza proteinelor serice, proteinelor urinare, electroforeza de hemoglobina, hemoglobina glicozilata.

Hematologic-Hemostaza

Acest sector de lucru efectueaza teste atat manual, dar si automat pe urmatoarele aparate:

  • Analizor hematologic Cell-Dyne 3700
  • Analizor XT Sysmex 4000
  • Analizor HMX Beckman – Coulter
  • Aparat VSH -Sedysystem

Se pot lucra urmatoarele analize; hemograma , VSH, PT, APTT, Fibrinogen, INR, celule lupice, concentrate leucocitar.

Imunologia – Serologia

In acest compartiment se lucreaza pe analizoare cu chemiluminiscenta , dar si manual cu ajutorul testelor latex. Aparatele sunt:

  • Analizor Architect i 1000
  • Analizor Acces

Gama de investigatii din acest sector de lucru este foarte mare cuprinzand: marker tumorali, hormoni tiroidieni si sexuali, vitamina Bl2, serologia sifllisului cu confirmare, markeri virali pentru hepatita B, C, si HIV, ASLO, Proteina C reactiva, factor reumatoid, imunograma , complement seric C3, crioglobuline.

Bacteriologia -Parazitologia

Analizele bacteriologice sunt efectuate prin tehnici de lucru clasice cu posibilitatea de identificare si caracterizare a germenilor prin metode automatizate, folosind urmatoarele aparate:

  • Monitor cultura Bactec 9050
  • Automat teste bacteriologice Pheonix

Analizele de bacteriologic sunt :aspirat gastric, examen de sputa, exudate diverse cavitati, diverse prelevate, secretii, (conjunctivala, plaga, traheala, vaginala,) lichide, (articular, peritoneal, pericardic, LCR.) urocultura, coprocultura, antibiograme si identificari de germeni, examen coproparazitologic, probe de digestive, culture fungi.

Conform normelor europene in cadrul laboratorului central se efectueaza pentru toate specialitatile Controlul Intern si Extern de Calitate.

Personalul sectiei participa la diverse forrne de pregatire profesionala prin Programele de Educatie Medicala Continua, pentru ridicarea nivelului professional si acumularea de noutati in domeniu.

Laboratorul Central, prin analizele pe care le efectueaza participa la Programele Nationale si Studiile de Cercetare Stiintifica, desfasurate la nivelul SUUB.