Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Despre noi

Repere cronologice:

  • 1978 – Deschiderea Spitalului Clinic al Municipiului Bucureşti (SCMB);
  • 1992-1993 – Spitalul Clinic al Municipiului Bucureşti şi-a schimbat structura şi şi-a redimensionat activitatea, devenind Spitalul Universitar;
  • 1994 – A început consolidarea Spitalului;
  • 1997 – Policlinica Spitalului a devenit structura separată sub denumirea de Policlinica Sectorului 6, ulterior fiind mutată într-o altă locaţie;
  • 2000 – Spitalul Universitar a devenit Spitalul Universitar de Urgenţă, ceea ce a determinat modificări în structura organizatorică şi funcţională;
  • 2010 – Din luna noiembrie spitalul este acreditat ISO 9001;
  • 2011 – Spitalul Universitar de Urgenţă a fost încadrat ca Spital Regional de Urgenţă de categoria 1 – nivelul de competenţă foarte înalt;
  • 2011 – August – Unitatea de Primiri Urgenţe va avea în componenţă Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD);
  • 2011 – S-au finalizat lucrările celui mai modern UPU din ţară.

Structura spitalului

La inaugurare cuprindea următoarele specialităţi: Medicină Internă, Chirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie, A.T.I., Laborator analize, Laborator Anatomie Patologică, Radiologie, Explorări funcţionale.
Modificările ulterioare (1984-2005) au dus la diversificarea serviciilor medicale în cadrul unor secţii şi compartimente nou înfiinţate, dar au existat şi secţii care au fost transferate în alte spitale.
– Secţii transferate: Medicină Internă (sub conducerea D-lui Prof. Dr. Pompiliu Popescu), Balneologie şi Recuperare Medicală (sub conducerea D-lui Prof. Dr. Teleki).
– Secţii şi compartimente noi: Unitatea de Primire a Urgentelor avand în componenţă salon de supraveghere critici si salon de necritic, Compartimentul de Hematologie şi Hemobiologie, Compartimentul pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale, Secţia Clinică de Neurochirurgie, Secţia Clinică Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă, Compartimentul de Angiografie, Centrul de Hemodializă, Compartiment Chirurgie Toracică, Compartimentul Chirurgie Cardiovasculară, Secţia Recuperare Neurologică, Secţia Clinică Hematologie, Cabinet de Planificare Familială.
– Policlinica spitalului s-a transformat in Ambulatoriu SUUB si ulterior a fost preluat Ambulatoriul de Copii şi Tineret Cotroceni.
– Secţii şi compartimente noi în perioada 2005-2008: Cardiologie Intervenţională, Unitatea de Urgenţe Neurologie, Compartiment ORL., Compartimentul Clinic de Nefrologie, Compartimentul Endocrinologie, Compartiment Diabet zaharat, Compartiment Prematuri, Compartiment Chirurgie Artroscopică. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este un spital de mari dimensiuni. În spital se pot trata un mare numar de afecţiuni, spitalul acoperind întreaga paletă de specialităţi medicale cum ar fi: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculară etc.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o unitate spitalicească care în acest moment nu are datorii; în cadrul spitalului beneficiază de asistenţă medicală anual un numar de 300.000 de pacienţi din care aproximativ 70.000 sunt internaţi.

Unitatea de Primiri Urgenţe

Din anul 2000 până în prezent activitatea Departamentului de Urgenţă s-a desfăşurat sub coordonarea D-lui Dr. Andrei Georgescu medic şef UPU, colectivul medical având în componenţă la înfiinţare un numar de 5 medici şi 70 asistenţi şi ajungând în prezent la un numar de 32 medici şi 140 asistenţi.
Colectivul Unităţii de Primire a Urgenţelor este format dintr-o echipă tânără, ambiţioasă, cu spirit întreprinzător, foarte dedicată şi devotată ideii de salvare a vieţii.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este clinica universitară cu o activitate ştiinţifică susţinută, în care pacienţii primesc îngrijiri medicale de top.
Investigaţiile medicale posibile în spitalul nostru sunt foarte numeroase şi complexe. Dintre ele enumerăm: analize de laborator, ecografii cardiace / generale / ginecologice / ecografii Doppler, radioscopii şi radiografii, tomografii computerizate, MRI, angiografii, scintigrafii, endoscopie / bronhoscopie, probe funcţionale(ecg, eeg, emg, test de efort, test Holter) etc.
Datorită creşterii continue a numărului de pacienţi ce se prezintă la camera de gardă, de la câteva mii în anul 2000 şi ajungând la 139.724 în anul 2010, a complexităţii cazurilor rezolvate, precum şi adresabilitatea largă (fiind transferate aici şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară) s-a impus necesitatea dezvoltării Unităţii de Primire a Urgenţelor, atât ca spaţiu, cât şi ca personal medical, necesitate ce va deveni realitate în anul 2011, prin deschiderea noului UPU, venind în întâmpinarea nevoilor pacienţilor.

 

Data ultimei actualizari: 15 octombrie 2012