Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

SFATURI PENTRU PERSOANELE CARDIACE: CUM SA FACETI FATA CALDURII SI UMIDITATII EXCESIVE

Caldura excesiva afecteaza toate persoanele, in special copiii, varstnicii si persoanele cu probleme cardiace.

Dr. Cristian Udroiu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a explicat ce probleme pot aparea, in aceasta perioada, pentru pacientii cardiaci si nu numai: “In primul rand caldura da o stare de disconfort generala, care agita pacientul. Cresc valorile tensionale in ciuda unui tratament corect urmat pana atunci, asadar creste incidenta accidentului vascular coronarian sau cerebral. Daca se adauga si o umiditate excesiva atunci pierderea de caldura a organismului prin transpiratie este impiedicata, ceea ce poate duce, de asemenea, la precipitarea evenimentelor vasculare”.

  • Consumati 3 litri de lichide pe zi daca nu aveti contraindicatii medicale

Dr. Cristian Udroiu: “Exista multe persoane carora nu le place sa bea apa. Si asta nu e bine. In conditii de canicula, lipsa unui consum de apa duce la deshidratare, la pierderea de apa si electroliti, la hipotensiune severa cu “lesin”. Pur si simplu oamenii se simt ametiti si ajung sa cada pe strada, fara sa-si explice. In fond, explicatia este foarte simpla si tratamentul si mai simplu: apa, care trebuie consumata in cantitate de minimum 2 litri pe zi, vara chiar si 3 litri”.

  • Aveti grija la aerul conditionat.

Dr Cristian Udroiu: “Daca o persoana se asaza fix in bataia aerului conditionat se poate confrunta cu dureri toracice nespecifice (junghiuri) care pot totodata sa-i dea o stare de agitatie. Persoana respectiva poate deveni anxioasa, iar durerea sa o duca cu gandul la infarct. Ceea ce este gresit, insa. Durerea toracica in stanga, in dreptul inimii, nu este periculoasa, si trebuie diferentiata de “angina”, durerea de inima, care apare in mijlocul pieptului

Asadar, hidratati-va corespunzator, evitati trecerile bruste de la caldura la frig si nu stati in drreptul curentilor aparatului de aer conditionat