COVID-19 evaluation center

Acasă » COVID-19 evaluation center

Data ultimei actualizari: 23.08.2023

TELEFON : 021.202.61.35

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 și aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020.
Odată cu încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 se aplică următoarele măsuri:
• Încetarea funcționării centrelor de evaluare dedicate pacienților cu COVID-19, evaluarea acestora se va efectua în orice unitate sanitară, cu respectarea precauțiilor de izolare;

Ministerul Sănătății recomandă în continuare persoanelor care au semne și simptome asemănătoare infecției cu SARS-CoV-2 să se testeze, să se autoizoleze / să poarte mască și să solicite evaluarea stării de sănătate, mai ales dacă simptomatologia se înrăutățește și/sau dacă pacienții prezintă diverse comorbidități și au vârsta peste 65 de ani.


 
Data ultimei actualizari 16.02.2022.

Bolnavii infectati cu virusul SARS-CoV-2 se pot prezenta in Centrul de Evaluare COVID-19 de la SUUB fara bilet de trimitere, pentru evaluarea starii de sanatate si pentru a primi tratament antiviral gratuit, in regim de spitalizare de zi.
Pacientii beneficiaza de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel ca vor fi evaluati si tratati gratuit atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati.
La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezenta pacientii cu forme usoare sau moderate confirmati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

 

FOARTE IMPORTANT: Pacientii pozitivi care se prezinta la Centru trebuie sa vina in maximum a 5-a zi de la confirmarea testului pozitiv si sa fi fost inregistrati in Corona Forms!!!

Astfel, pacientii care au rezultate pozitive in urma unor teste rapide vor putea beneficia de analize doar daca au fost validati in Corona Forms sau au o dovada in scris sau sms a realizarii testelor rapide intr-o unitate avizata.
Pacientii care vin la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB trebuie sa stie ca vor beneficia de efectuarea analizelor aprobate prin contract cu CASMB.

In functie de rezultatul analizelor, medicul poate recomanda investigatii imagistice.

STIMATI PACIENTI, AVAND IN VEDERE COMPLEXITATEA INVESTIGATIILOR (CONSULT, INVESTIGATII IMAGISTICE, ANALIZE SPECIALE DE LABORATOR SI RECOMANDARILE DE TRATAMENT SAU INSTITUIREA TRATAMENTULUI IN ANUMITE CAZURI) TIMPUL DE ASTEPTARE POATE FI DE MAI MULTE ORE.

In cazul in care, in urma consultului si investigatiilor, medicul considera ca forma de boala a pacientului este mai grava si necesita internare, acesta va fi indrumat catre Departamentul de Urgenta pentru a decide conduita medicala.

PROGRAMUL DE FUNCTIONARE al Centrului de Evaluare COVID- 19 de la SUUB pentru ADULȚI este: 11.00- 15.00, de luni pana vineri, iar pacientii vor fi tratati aici de medici specialisti sau primari din specialitati medicale.
Va rugam aveti in vedere ca procesarea rezultatului, interpretarea radiografiilor si eliberarea medicatiei pot dura aproximativ doua ore.
INTRAREA pe la Centrul de Evaluare COVID-19 de la SUUB se face pe la Ambulatoriul SUUB, in corpul C, zona dinspre metrou Eroilor sau ultima bariera, pe dreapta, de pe Splaiul Independentei

CENTRU EVALUARE COPII
În conformitate cu ordinul MS 3686/2022, în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgență București, începând cu data de 27 decembrie 2022 vor putea fi evaluați copiii care prezintă simptomatologie specifică virozelor respiratorii.
Intrarea se face pe la corpul C, în Centrul de Evaluare, iar intervalul orar pentru evaluarea copiilor este de luni până vineri între 08.00-11.00.
În zilele libere și de Sărbători legale cabinetul de evaluare este închis