Hospital access for patients during the pandemic

Acasă » Hospital access for patients during the pandemic

PRECIZARE: Stimati pacienti, daca inainte de pandemie puteati merge in spital, pe etajele 3-13 pentru spitalizari de zi, in prezent nu se mai procedeaza asa, ci veti face investigatiile specifice fiecarei afectiuni, in Ambulatoriul spitalului, in spatii special amenajate, respectand circuite de siguranta epidemiologica si, ulterior, in functie de decizia medicului curant, veti fi internat pe sectie.

Asadar, avand in vedere contextul epidemiologic in care ne aflam si pentru ca ne dorim ca dumneavoastra sa fiti in siguranta si lucrurile sa se desfasoare organizat si civilizat, va reamintim cateva reguli care trebuie respectate atunci cand ajungeti in Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

 

INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE AU SPITALIZARE DE ZI CU TESTARE COVID

Asa cum am precizat si mai sus, in prezent, spitalizarile de zi se fac in Ambulatoriul SUUB, in zona de la parter si de la etajul 1.

Zona unde se vor desfasura spitalizarile de zi pentru sectii medicale este situata la etajul I Explorari functionale, (exceptia facand Neurologia, care se afla la parter, in cabinetul A7 ), Asadar, daca aveti nevoie de spitalizare de zi pentru sectiile MEDICALE:

 • MEDICINA INTERNA,
 • GASTROENTEROLOGIE,
 • NEFROLOGIE,
 • CARDIOLOGIE,

VETI FI CONSULTAT (A) LA ETAJUL 1, intr-un spatiu special amenajat, respectand circuite de siguranta epidemiologica.

 

De asemenea, efectuarea in regim de spitalizare de zi (adica o spitalizare fara sedere peste noapte in spital) a unor manevre invazive cum ar fi ENDOSCOPIA, COLONOSCOPIA, BRONHOSCOPIA, SPIROMETRIA vor plata fi efectuate fara costuri suplimentare pentru dumneavoastra, pe baza biletului de trimitere, doar daca ati fost testat(a) in prealabil pentru infectia cu noul Coronavirus, iar rezultatul testului PCR este negativ. Aceasta masura este necesara pentru a va proteja atat pe dumneavoastra, cat si personalul medical de riscul infectarii cu noul Coronavirus.

Asadar, cu o zi sau doua inainte de efectuarea acestor manevre invazive (in functie de cum hotaraste medicul curant) vi se va face o spitalizare de zi pentru consultatii, analize si testare COVID. Daca rezultatul testului este negativ, veti veni ziua urmatoare dupa testare pentru ENDOSCOPIE, COLONOSCOPIE, BRONHOSCOPIE sau SPIROMETRIE. Daca rezultatul testului este pozitiv, veti fi sunat (a) si vi se va comunica aceasta informatie, iar atunci aveti de urmat o alta procedura. Detalii gasiti aici: https://dspb.ro/ce-avem-de-facut-daca-avem-simptome-suntem-contacti-sau-suntem-depistati-covid-pozitiv/

 

IMPORTANT DE STIUT: TRIAJUL ESTE OBLIGATORIU INAINTE DE A INTRA IN SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI

UNDE SE FACE TRIAJUL?

 • Daca veniti la spital pentru SPITALIZARE DE ZI PENTRU SPECIALITATILE MEDICALE (Cardiologie, Medicina interna, Gastroenterologie, Nefrologie si Neurologie), faceti intai triajul in Ambulatoriu, apoi intrarea spre zona de Explorari functionale (etaj 1) se face prin corpul B al Ambulatoriului. ACCESUL SE FACE INCEPAND CU ORA 10.00.

Daca aveti nevoie de servicii medicale de spitalizare de zi CHIRURGICALE:

 • CHIRURGIE GENERALA,
 • CHIRURGIE TORACICA,
 • CHIRURGIE CARDIOVASCULARA,
 • CHIRURGIE VASCULARA,
 • CHIRURGIE PLASTICA,
 • NEUROCHIRURGIE,
 • GINECOLOGIE

VETI FI CONSULTAT(A) LA PARTER, intr-un spatiu special amenajat, respectand circuite de siguranta epidemiologica.

UNDE SE FACE TRIAJUL?

 • La intrarea in Ambulatoriul SUUB

 

IMPORTANT: Daca urmeaza sa aveti o internare pe orice sectie a SUUB, anterior internarii vi se va face testul COVID in cadrul spitalizarii de zi. In acest caz, testul se face in spitalul nostru si este gratuit, in baza biletului de trimitere si a foii de spitalizare de zi.

 

Dupa testarea Covid, in aceeasi zi veti primi o scrisoare medicala de revenire la internare in maximum 48 de ore.

Rezultatul testului COVID este gata, de obicei, in maximum 24 de ore. Daca rezultatul este POZITIV veti fi sunat(a) pentru a vi se comunica acest lucru. Daca rezultatul este “NECONCLUDENT”, veti fi anuntat(a) sa reveniti pentru o noua recoltare de probe pentru RT PCR, care se face gratuit, in cadrul spitalizarii de zi pe care ati facut-o initial)

Daca nu ati fost sunat(a) sa vi se spuna ca rezultatul testului este pozitiv, puteti reveni a doua sau a treia zi (in functie de cum a stabilit medicul curant) in Ambulatoriu, cu acea scrisoare medicala de revenire la internarea pentru care ati fost programat(a). La REVENIRE pentru internarea continua, FACETI DIN NOU TRIAJUL, LA CONTAINERELE ALBASTRE, vi se va intocmi foaia de triaj si apoi intrati pe la Receptia Mare, mergeti la Secretariatul din Ambulatoriu, iar de acolo veti fi preluat si condus pe etaj de catre personalul de pe sectia unde urmeaza sa aiba loc internarea. Detalii puteti citi mai jos, la capitolul INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE VIN LA INTERNARE CONTINUA).

 

GRAVIDELE fac triajul epidemiologic la containerele albastre si intra, apoi, pe la Receptia Mare, merg pe holul E pana la cabinetul de OBSTETRICA, acolo unde se intocmesc toate documentele necesare.

 

LA TRIAJ, GRAVIDELE SI PERSOANELE CU DIZABILITATI AU PRIORITATE!

CE TREBUIE SA STIE INSOTITORII/ APARTINATORII: Apartinatorii care insotesc pacienti cu dizabilitati sau persoane care nu se pot descurca singure, trebuie sa stie ca si ei vor face triajul epidemiologic, la containerele albastre sau la cortul portocaliu, in functie de situatiile enumerate mai sus.

Va rugam nu insistati sa intrati ca apartinatori cu pacientii daca nu este cazul. Va rugam sa intelegeti ca trebuie sa evitam pe cat posibil sa aglomeram holurile Ambulatoriului. De asemenea, va rugam sa pastrati distanta unii fata de ceilalti. Aceasta masura este necesara pentru a va proteja atat pe dumneavoastra, cat si personalul medical, de riscul infectarii cu noul Coronavirus.

 

INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE VIN LA INTERNARE CONTINUA:

La internarea continua in vederea unei operatii sau investigatii complexe puteti veni doar dupa ce in prealabil ati facut testarea COVID (detalii regasiti mai sus- la Capitolul- INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE AU SPITALIZARE DE ZI CU TESTARE COVID) si daca rezultatul a iesit negativ.

Asadar, daca testarea COVID este facuta si rezultatul este negativ si reveniti la spital in vederea internarii, cu documentele primite in urma spitalizarii de zi facute anterior, trebuie sa stiti ca este obligatoriu sa faceti TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC la intrarea in Ambulatoriu, dupa aceea mergeti pe holul E, pana la Secretariat, acolo unde va veni personalul de pe sectia pe care aveti internarea, va va prelua si va va duce pe sectie!

 

INFORMATII PRIVIND PROGRAMARILE LA CABINETELE DIN AMBULATORIUL SUUB:

Primul pas este programarea prealabila la telefon. Deci, toate prezentarile la medicii din Ambulatoriul SUUB trebuie facute pe baza de programare cu cel putin o zi inainte. Numerele de telefon la care se pot face PROGRAMARI sunt: 021.202.61.47 / 021.202.61.49, intre orele 10.30- 13.30.

!Totodata, nu uitati sa va prezentati cu toate actele necesare : bilet de trimitere, cartea de identitate, cardul de sanatate si documentele medicale care pot fi folosite in scopul evaluarii dumneavoastra.

*In Ambulatoriul SUUB se fac si consultatii cu plata. Detalii regasiti mai jos, la capitolul CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB.

!Va rugam sa veniti cu aproximativ 30-45 de minute mai devreme de ora programarii pentru a puuea trece de triaj. Nu veniti cu mult timp mai devreme, fiindca se creeaza o aglomeratie inutila.

IMPORTANT!! Purtarea mastii este obligatorie la prezentarea in triaj si tot timpul cat va aflati in spital. Va rugam sa purtati masca IN MOD CORECT, mai exact MASCA TREBUIE SA ACOPERE NASUL SI GURA.

Pentru consultatiile (pe baza biletului de trimitere) la cabinetele din Ambulatoriu, dupa ce ati facut triajul, mergeti la Receptia Mare a Ambulatoriului, pentru a vi se face FOAIA DE PREZENTARE.

Daca aveti programare cu bilet de trimitere la ORTOPEDIE, GINECOLOGIE, ALERGOLOGIE, la DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE, nu mai trebuie sa mergeti la Receptie, ci direct la cabinetul respectiv, fiindca, in acest caz,  FOAIA DE PREZENTARE SE FACE IN CABINET. Daca aveti programare cu plata la una din specialitatile medicale, auunci foaia de prezentare se face in Receptia Mare, acolo unde veti plati consuluatia (Detalii regasiti mai jos, la capitolul CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB).

 

*CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB

Stimati pacienti, va multumim ca alegeti serviciile medicale oferite de Ambulatoriul spitalului nostru, unde numerosi specialisti va pot consulta, sfatui, diagnostica si trata cu profesionalism si daruire in conditii de siguranta epidemiologica

 

AMBULATORIUL SPITALULUI UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI asigura:

 • consultatii gratuite prin contract cu CASMB,
 • consultatii cu plata,
 • analize medicale cu plata,
 • fisa auto/permis.

Asadar, in Ambulatoriul SUUB se efectueaza si EXAMINARI MEDICALE CONTRA COST.

In acest caz, programarea se poate face la numerele de telefon 021.202.6147 / 021.202.6149, inure orele 10.30- 13.30 sau pe site-ul spitalului.

Asadar, in ziua in care aveti programarea, trebuie sa veniti cu 30-45 de minute inainte, pentru a trece pe la triaj. IN ZONA DE TRIAJ vi se va masura temperatura si apoi se intocmeste acea fisa de triaj epidemiologic, iar apoi trebuie sa mergeti la Receptia Mare unde vi se intocmeste foaia de prezentare, platiti consultatia la casierie si dupa aceea mergeti la cabinetul la care ati facut programarea.

IMPORTANT: masca este obligatorie si este important sa o purtati in mod corect, adica sa acopere si nasul si gura.

 

TESTARI COVID CU PLATA LA SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI

In Ambulatoriul Spitalului se fac si testari RT- PCR SARS- CoV 2 contra cost. In acest sens, trebuie sa va faceti o programare telefonica cu o zi inainte, la numarul de telefon 021. 202 61 23, intre orele 10.30- 14.30

Apoi, in ziua in care aveti programarea, veniti cu 30 de minute inainte, pentru a vi se face triajul epidemiologic, apoi mergeti la Receptia Mare a Ambulatoriului (situata chiar la intrare) pentru a plati testul ( costa 300 de lei) si apoi mergeti la cabinetul E2 unde vi se va face testarea PCR. Rezultatele vor fi gata dupa aproximativ 24 de ore. Daca rezultatul este pozitiv, veti fi sunat(a) pentru a vi se comunica acest lucru.

Daca rezultatul este negativ, puteti ridica documentul printat de la containerele albastre, din curtea Ambulatoriului, unde se face triajul, sau le puteti primi pe e-mailul pe care l-ati trecut pe fisele completate anterior testarii.