Lectures / Conferences

Acasă » Lectures / Conferences

◊ Inaugurarea Centrului de transplant celule stem

Asociația Dăruiește Viață și Spitalul Universitar de Urgență București vă invită să participaţi luni, 20 aprilie, ora 10.00, la conferinţa de presă prilejuită de inaugurarea Centrului de transplant celule stem. 

Investiția, în valoare de 600 de mii de euro, va salva de la moarte sute de bolnavi diagnosticați cu diferite forme de cancer al sângelui, în fiecare an, prin înființarea unui compartiment de transplant cu 5 camere sterile, a unui sector de pretransplant și a unui laborator de boli onco-­hematologice.

 

Proiectul, care a avut ca partener principal grupul de firme Maxbet România, va conduce la creșterea capacității de tratament și transplant pentru leucemii și alte cancere de sânge.

Conferinţa de presă va avea loc în Amfiteatrul mare din cadrul SUUB. Evenimentul va oferi presei oportunitatea de a vizita spațiile Centrului de transplant.

 

R.S.P.V. Mihaela Pintilie

mihaela.pintilie@daruiesteviata.com

0729999777

ASOCIAȚIA DĂRUIEȘTE VIAȚĂ

 

◊ Fonduri norvegiene pentru modernizarea investigațiilorclinice și testelor de diagnostic la Spitalul Universitar de Urgență București

București, 19 martie 2015. Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) lansează un proiect finanțat din Granturi norvegiene 2009 – 2014, în cadrul Programului RO19 „Inițiative în sănătatea publică”, gestionat de Ministerul Sănătății. Proiectul RO19.10 este intitulat „Îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură și boli hematologice” și se va desfășura până la sfârșitul lunii aprilie 2016. Bugetul total al proiectului este de aprox. 1.700.000 euro, sumă din care contribuția norvegiană este de 85%, iar cea a Guvernului României de 15%.

 

Grantul primit va fi utilizat pentru achiziționarea de echipamente medicale și de laborator performante, pentru achiziționarea de reactivi și pentru reamenajarea unor spații dedicate îngrijirilor medicale. Ca urmare a acestui proiect, pacientele SUUB cu sarcină de risc crescut vor beneficia de investigații medicale cu echipamente moderne și de teste de biologie moleculară gratuite pentru depistarea și confirmarea factorilor de risc genetic pentru trombofilie. O parte din finanțare va fi utilizată pentru extinderea și modernizarea secției de neonatologie și a Unității de terapie intensivă pentru nou-născuți. Cea de-a treia componentă a proiectului o reprezintă finanțarea introducerii de noi teste genetice foarte utile în diagnosticul și monitorizarea evoluției bolilor maligne de sânge.

 

Managerul proiectului este dna conf. dr. Monica Cîrstoiu (obstetrică – ginecologie), iar din echipă fac parte prof. dr. Ana Maria Vlădăreanu și conf. dr. Horia Bumbea (hematologie), dr. Adriana Dan (neonatologie), șef lucr. dr. Eugen Radu (medicină de laborator).

 

Elemente de context

Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei dintre ţările AELS – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – fac parte din piaţa internă europeană şi contribuie la dezvoltarea socială şi economică prin intermediul granturilor SEE şi norvegiene, de care beneficiază 15 state membre din estul, centrul si sudul Uniunii Europene. Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finanţărilor. Obiectivele majore ale granturilor SEE şi norvegiene sunt reducerea disparitătilor sociale si economice în Spațiul Economic European, respectiv întărirea relaţiilor bilaterale dintre statele donatoare şi cele beneficiare.

Pentru mai multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Notă pentru editori: informații generale despre SUUB pot fi obținute de pe pagina www.suub.ro sau de la Biroul de presă. Informații mai detaliate despre proiect găsiți pe pagina dedicată (1910.ro) sau la adresa info@1910.ro.

 

 

◊ 1 februarie 2014 “Curs practic de ecografie cu AGENTI DE CONTRAST- ECOCONT” Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Workshop-ul se adresează practicienilor de diferite specialităţi, având ca scop prezentarea indicaţiilor examinării ecografiei cu substanţă de contrast echipamentele GE9, în evaluarea pacienţilor cu anumite patologii oncologice. Vor exista demonstraţii practice pentru reliefarea acestor aspecte.

Detalii

 

◊ Conferinta Mediafax Talks about Health Reform  din 14 octombrie 2013

La conferinta Mediafax Talks about Health Reform  din 14 octombrie 2013, la Spitalul Universitar de urgenta Bucuresti, dezbatem pachetul de baza de servicii medicale alaturi de Ministerul Sanatatii, CNAS, Colegiul Medicilor, asociatiile pacientilor si mass media.

Conferinta este organizata de agentia de presa Mediafax, cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

Ne-am bucura sa veniti pentru a contribui la o forma a pachetului de baza cat mai eficienta pentru toata lumea!

 

◊ In perioada 1-4 Noiembrie 2012, va avea loc: CONFERINTA NATIONALA DE MEDICINA DE URGENTA SI SALVARI IN SITUATII SPECIALE 2012

Deschiderea oficiala a Conferintei va avea loc in data de 1 noiembrie la ora 9:00 in Sala mare a Hotelului President Baile Felix. Un cocteil de bun-venit va fi oferit tuturor participantilor si lectorilor precum si prietenilor si colaboratorilor in seara zilei de 31 octombrie la ora 20:00

Pentru detalii: http://www.sartiss.ro/

 

◊ In atentia furnizorilor de servicii medicale aflati in contract cu CASMB

In perioada 18 – 22 iunie, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, va avea loc instruirea medicilor prescriptori care au contract cu CASMB cu privire la modalitatea de functionare a prescriptiei electronice.

Intalnirile se vor desfasura dupa urmatorul program:

 • Luni 18 iunie, orele 10-12 si 14-16 – pentru medicii de familie
 • Marţi 19 iunie, 10-12 si 14-16 – pentru medicii specialisti din ambulatoriul de specialitate
 • Miercuri 20 iunie, orele 10-12 si 14-16 – pentru medicii din spitale
 • Joi 21 iunie, 10-12 si 14-16 – pentru farmacisti

http://www.casmb.ro

 

◊ CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA DIN CADRUL PROIECTULUI “CaPeSaRo”

„Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania”

Sesiune de curs pentru formarea de formatori in managementul calitatii

Sesiune de curs pentru formarea de formatori in managementul calitatii, incepand de joi, 21.06.2012, orele 14.00 pana duminica, 24.06.2012.

Cursurile vor avea loc in Sala de Consiliu din incinta Spitalului Universitar de Urgenta (Municipal)  Bucuresti,  Splaiul Independentei, nr. 169, sector 5 (PARTER, langa Directia spitalului). In zilele de vineri si sambata (22 și 23 iunie) cursul se va desfasura intre orele 09.00 – 14.00, iar evaluarea cursantilor in vederea absolvirii va avea loc duminica, 24.06.2012, incepand cu orele 09.00.

 

◊ PROGRAM CURS HOMEOPATIE

WEEK-END 2012-2013

Curs sustinut de Scoala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti pentru obtinere a atestatului in domeniul Homeopatiei .

Anul 2012:

 • 16.06 – 17.06  – convocarea XII
 • 30.06 – 01.07  – convocarea XIII
 • 22.09 – 23.09 – convocarea XIV
 • 20.10 – 21.10 – convocarea XV
 • 17.11 – 17.11 – convocarea XVI
 • 08.12 – 08.12 – convocarea XVII

Anul 2013:

 • 19-20/01 –  convocarea XVIII
 • 16-17/02 –  convocarea XIX
 • 16-17/03 –  convocarea XX
 • 13-14/04 –  convocarea XXI
 • 11-12/05 –  convocarea XXII

Cursurile se vor sustine in Amfiteatrul Mare al SUUB – Etaj 1.

 

Data ultimei actualizari15 octombrie 2012