A fost lansată revista Spitalului Universitar de Urgență București

A fost lansată revista Spitalului Universitar de Urgență București

 

Roumanian Journal of Clinical Research este revista Spitalului Universitar de Urgență București, care a fost lansată recent, în ultima zi de sesiuni științifice organizate cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea SUUB.

Inițiativa de a realiza o revistă a Spitalului Universitar de Urgență București a fost luată în Consiliul Medical de întreaga comunitate academică a spitalului în urmă cu aproximativ un an.

“Revista se adresează profesioniștilor din domeniul medical. Este o publicație on-line și ne dorim să devină un reper în viața medicală bucureșteană, românească și, de ce nu, internațională.  Roumanian Journal of Clinical Research este o revistă științifică ce ilustrează activitatea medicală și progresele din toate domeniile dintr-un spital de urgență”, a declarat prof.dr. Sorin Mircea Oprescu, redactor- șef al RJCR.

Revista demonstrează atenția pe care SUUB o acordă cercetării științifice și sprijinul acordat celor care doresc să facă cercetare medicală în acest spital.

În revistă sunt invitați să trimită articole spre publicare toți cei care desfășoară activități medicale și de cercetare: cadre universitare, medici, doctoranzi și, de ce nu, studenți. Trimiterea articolelor se realizează pe siteul revistei www.rjcroline.ro. Fiecare articol intră într-un proces de evaluare de tip double-blind review, adică, nici recenzorul nu știe cine sunt autorii, și nici autorii cine este recenzorul, fiind astfel asigurată imparțialitatea evaluării.

“Această revistă se dorește a fi un martor al activității de cercetare și didactice a spitalului, fiind deschisă și altor colaboratori și parteneri ai noștri”, a declarat Conf. Dr. Ionescu Dorin , directorul medical al SUUB și editor-șef adjunct al revistei.

“Primul pas pe care trebuie să îl facem este indexarea revistei în baze de date internaționale, îndeplinind astfel criteriile impuse de CNATDCU și standardele internaționale în vigoare pentru a fi catalogată ca o revistă științifică. În continuare ne dorim promovarea revistei către toate mediile academice medicale din țară și străinătate pentru a putea crește în mod continuu adresabilitatea către această revistă”, a declarat dr. Dan Păduraru, medic specialist chirurgie generală și membru în bordul științific al revistei.

Primul număr a fost lansat cu ocazia Zilelor Spitalului Universitar de Urgență București și va apărea în continuare cu o frecvență semestrială. Sperăm ca în perioada imediat următoare să putem crește frecvența apariției acestei reviste asemănător publicațiilor similare”, a declarat șef Lucr.Dr. Nica Adriana Elena, manager al SUUB și editor executiv al RJCR.