Peste 500 de persoane, la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

565 de persoane s-au prezentat la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în primele două zile de Crăciun.

Majoritatea persoanelor care s-au prezentat în aceste două zile la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost vârstnici cu afecţiuni respiratorii sau cardiace. “Numărul persoanelor care s-au prezentat cu afecţiuni digestive în Unitatea de Primiri Urgenţe a fost mai mic acum faţă de anii trecuţi, semn că oamenii au început să înţeleagă faptul că excesele alimentare le dăunează”, a declarat dr.MihaelaDorobanţu, medic de gardăla UPU. La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 49 de linii de gardă, dintre care 4 linii de medicină de urgenţă care pot acorda 24 de ore din 24 asistenţă medicală. Din totalul de prezentări la UPU în primele două zile de Crăciun, un număr de 90 de persoane au necesitat internare în spital şi îngrijiri medicale avansate.

Numărul de pacienţi ce se prezintă la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este în creştere, aici fiind transferate şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară. De la începutul anului şi până în prezent la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat 132.768 de persoane.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este clinică universitară cu o activitate ştiinţifică susţinută, în care pacienţii primesc îngrijiri medicale de top.