Certificat de apreciere pentru contribuția la exercițiul SEISM 2018

Acasă » Certificat de apreciere pentru contribuția la exercițiul SEISM 2018

Spitalul Universitar de Urgență București a primit un certificat de apreciere pentru contribuția în cadrul exercițiului național de răspuns în situații de urgență SEISM 2018 și în cadrul celui mai mare exercițiu european de protecție civilă EUModEX 2018, desfășurate între 13- 18 octombrie 2018 la București.

”A fost apreciată participarea întregului colectiv medical din spitalul nostru. Scenariul din cadrul exercițiului a presupus aducerea unui număr de o sută de bolnavi la UPU în doar câteva ore. Cu toții au fost preluați și îngrijiți corect, complet și eficient de medici și asistente care s-au mobilizat exemplar. A fost evaluat pozitiv modul în care tot personalul medical din cadrul SUUB a răspuns pozitiv la chemarea de a veni de acasă, de a se organiza și rezolva situația de urgență. Pe această cale îi felicit încă o dată pe colegii mei pentru tot ceea ce au făcut și în special pentru devotamentul de care au dat dovadă”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Exercițiului internațional ”EU ModEX 2018”  a fost realizat de un consorțiu format din zece parteneri pe protecție civilă din cadrul ciclului MODEX 8 2017- 2018, lot 3. Consorțiul a fost contractat de către Comisia Europeană pentru a proiecta, planifica, desfășura și autoevalua exerciții de căutare-salvare urbană medie/dificilă (USAR), în condițiile CBRN (chimice, biologice, radiologice, nucleare), de asigurare a asistenței medicale prin punerea la dispoziție a unor posturi medicale avansate – cu sau fără posibilităţi de realizare a intervențiilor chirurgicale – a unor spitale modulare, a asistenței și suportului Tehnic, a unor spitale de campanie, a unor echipe de protecție civilă a Uniunii.