Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virus gripal în rândul pacienților

Publicat pe: 31/01/2019

Spitalul Universitar de Urgență București a luat măsuri încă de la debutul sezonului rece, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu virus gripal în rândul pacienților.

“Experiența anilor anteriori ne-a făcut să înțelegem necesitățile bolnavilor în asemenea perioade. Astfel, în cadrul secției de Terapie Intensivă am dedicat o zonă specială unde pot fi izolați pacienții care necesită îngrijire avansată pentru tratarea bolilor severe de care suferă și care prezintă în plus și simptomatologie specifică gripei. Deși nu suntem spital cu specific infecțios, noi am luat aceste măsuri astfel încât pacienții să poată fi izolați de restul, întrucât numai așa putem să prevenim răspândirea virusului gripal în rândul celorlați pacienți internați în secția de ATI a spitalului. În plus, măsurile de prevenție trebuie respectate cu strictețe atât de personalul medical, nemedical, cât și de aparținători, în felul acesta prevenindu-se extinderea virusului gripal”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București

Fiecare pat din această zonă specială are saltea activă antiescară, cu posibilitatea de percuție pentru pacienții cu probleme pulmonare.

Fiecare post este dotat cu sistem de monitorizare invazivă și noninvazivă (puls, tensiune arterială, saturația oxigenului, frecvență respiratorie) ventilatoare pentru ventilație asistată și/ sau controlată, sisteme de perfuzie și infuzie rapidă a soluțiilor și medicamentelor. Aici se pot efectua ședințe de dializă acută, la nevoie, pentru pacienții care dezvoltă insuficiență multiplă de organe de tipul insuficiență renală acută sau sindrom de detresă respiratorie, care în cazuri severe, necesită epurare extracorporeală de CO2 (ECMO).