Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului

Publicat pe: 04/03/2019

Pe data 3 martie a fost sarbătorită Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului. În cadrul secției ORL al Spitalului Universitar de Urgență București tratăm patologii complexe: traumatisme, tumori, supurații. “La Spitalul Universitar de Urgență București ajung multe cazuri dificile care au fost examinate și în alte servicii de specialitate și care își găsesc rezolvarea în cadrul secției noastre de ORL datorită experienței bogate pe care medicii noștri o au în patologia tumorală cervico-facială și datorită perspectivei interdisciplinare”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

În ultima perioadă a crescut exploziv incidența tumorilor la vârstă tânără. Și supurațiile au crescut, pentru că pacienții aleg să se autotrateze în loc să vină la specialist pentru o otită, o amigdalită sau o sinuzita. “Peste 50% din cazurile pe care le tratăm constau în patologie tumorală cervico-facială. Am dezvoltat, în ultimii ani, multe competențe pe acest domeniu, iar marele avantaj îl constituie lucrul în echipe multidisciplinare antrenate. Spre exemplu, abordăm tumorile de fosă infratemporală în echipe mixte ORL, Chirurgie OMF, Neurochirurgie”, a declarat Dana Vrînceanu, medic primar ORL, doctor în Medicină și Coordonatorul Secției ORL.