Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Ziua rinichiului 2019

Publicat pe: 14/03/2019

Data ultimei actualizari: 17.03.2019

Ziua mondială de prevenire a maladiilor renale sau Ziua Rinichiului este marcată, anul acesta, pe 14 martie. La Spitalul Universitar de Urgență București, pacienții cu boli de rinichi  beneficiază de servicii integrate spital- ambulatoriu.

“Le oferim pacienților noștri o paletă completă de diagnostic și tratament atât pentru boli acute câte și pentru boli cronice”, a declarat conf.dr.Dorin Ionescu, director medical al Spitalului Universitar de Urgență București. În anul 2018, un număr de 743 de bolnavi cu insuficiență renală cronică și bolnavi cu insuficiență renală acută s-au aflat în evidența SUUB, ei efectuând 10.087 de ședințe de hemodializă, respectiv 782 de ședințe de hemofiltrare continuă și plasmafereză.

În cadrul secției de nefrologie de la Spitalul Universitar de Urgență București se află în pregătire un sector de terapie acută nefrologică.

Totodată, Spitalul Universitar de Urganță București asigură pregătirea studenților, a rezidenților și a asistenților medicali de diferite specilități, atât în stagii de Medicină Internă, cât și Nefrologie. 

Datele Societății Internaționale de Nefrologie arată că 850 milioane de persoane din toată lumea suferă de boli de rinichi.  

Boala de rinichi reprezintă una dintre principalele cauze de morbiditate și mortalitate globală, în creștere rapid progresivă în ultimii ani. În bolile renale, și nu numai, comportamentul preventiv este foarte important.