Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Conferinta Națională de Mastocitoză

Publicat pe: 29/03/2019

Conferinta Națională de Mastocitoză are loc vineri, 29 martie 2019, de la ora 15.30, în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București. La SUUB se află și Centrul European de Excelență în Mastocitoză, membru al rețelei ECNM, care are peste 3.300 pacienți înregistrați în 19 țări europene. În prezent,peste 45 pacienți cu boli rare primesc tratament prin programele naționale de sănătate derulate la SUUB pentru pacienți hematologici.

În anul 2018, Spitalul Universitar de Urgență din București, prin secția Hematologie, a fost recunoscut oficial ca centru de expertiză pentru boli hematologice rare. 

Incidența Mastocitozei sistemice este între 1-9 cazuri la 100.000 de locuitori pe an. România are în prezent peste 130 de cazuri de mastocitoză confirmate dintre care jumătate sunt copii. Dintre cei peste 60 de pacienti cu mastocitoză sistemică, peste 30 de pacienți sunt îngrijiți la Clinica de Hematologie a SUUB. Îngrijirea acestor pacienți necesită o echipă multidisciplinară, pe care SUUB a creat-o în cadrul Centrului de Excelență afiliat ECNM.

Mastocitoza este o boală foarte rară, hematologică, oncologică. Mastocitele sunt celule care se formează în măduva osoasă şi de acolo migrează în alte ţesuturi, unde se focalizează lângă capilarele sau de terminațiile nervoase periferice. În mod normal mastocitele nu se găsesc în sângele periferic. Prezența lor anormală acolo este determinată prin analiza numită: imunofenotipare din sângele periferic, fiind una din specificitățile mastocitozei.