Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Comunicat de presa 09.04.2019

Publicat pe: 09/04/2019

Data ultimei actualizari: 10.04.2019

O echipă multidisciplinară din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București ( SUUB) a realizat recent, în regim de urgență, o endoprotezare de aortă toracică unui pacient în vârstă de 45 de ani.

Pacientul a ajuns cu politraumatism la Unitatea de Primiri Urgențe a SUUB în urma unui accident rutier, a fost examinat CT cu substanță de contrast, pe bază căruia s-a găsit leziunea aortică. Calitatea examinării și performanța echipei medicale a permis efectuarea de măsurători pentru a-i fi montată proteza potrivită. “Pacientul avea o fisură de aortă toracică, și am decis montarea, în Urgență, a unei endoproteze de aortă toracică pe cale femurală stângă, pentru acoperirea zonei de fisură aortică”, spune dr. Dragoș Trandafir, coordonatorul secției de Chirurgie Vasculară din cadrul SUUB.

“Fisura era pe aortă descendentă și pentru că exista riscul să se rupă mai rău, am decis montarea protezei, aceasta fiind procedura cea mai puțin riscantă pentru pacient. Practic, am montat un manșon, să-i spunem așa, pe interiorul vasului fisurat, pentru a preveni o ruptură. Este o intervenție minim invazivă, dar cu anestezie generală, ca pacientul să stea liniștit și bine monitorizat. Intervenția a durat mai puțin de o oră”, a declarat dr. Bogdan Dorobăț, coordonatorul secției de Radiologie Intervențională din cadrul SUUB.

Echipă multidisciplinară a fost formată din medici de pe secția Chirurgie Vasculară: Dr. Dragoș Trandafir, Dr. Eugenia Matișan, dr. Cristina Besarab, medici de la Radiologie: Dr. Bogdan Dorobăț, dr. Andrei Marinescu, dr. Andrei Simonov și medici de la ATI: dr. Angelica Bratu și dr. Adina Comanelea.

Controlul endoprotezei la 24 de ore relevă acoperirea completă a leziunii fără endoleak, evoluția pacientului fiind favorabilă.

Endoprotezarea este o procedura minim-invazivă și constă în introducerea unui tub din material sintetic în interiorul anevrismului, prin incizii făcute la nivel inghinal pe calea arterei femurale. Față de intervenția chirurgicală standard, endoprotezarea se realizează într-un timp mult mai scurt, incidența complicațiilor postoperatorii este diminuată, iar pacientul se recuperează mult mai rapid.