Răspuns solicitare presă – filmare cu infirmiere UPU

Acasă » Răspuns solicitare presă – filmare cu infirmiere UPU

Ca urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la atitudinea unor angajate ale Spitalului Universitar de Urgență București, Unitatea de Primiri- Urgențe, facem următoarele precizări:

Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere.

În filmare este vorba despre două persoane fără adăpost aduse la Unitatea de Primiri-Urgențe chiar de către personalul medical, fiind găsite în fața spitalului. Cei doi pacienți nu erau în stare gravă din punct de vedere medical, ci prezentau simptome și patologie specifică, cu: mizerie fiziologică, lipotimie prin lipsă de alimentație și o halenă de tip alcoolică.

Pacienții din filmarea difuzată astăzi nu se aflau la Terapie Intensivă, ci în Unitatea de Primiri- Urgențe

Spitalul nu tolează acest comportament și se delimitează clar de atitudinea celor trei doamne.

La Unitatea de Primiri- Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București sunt aduse, zilnic, persoane fără adăpost de către serviciile de Ambulanță și Poliție, iar serviciile sociale ale primăriilor rareori preiau aceste cazuri.

Din păcate, personalul Unității de Primiri-Urgențe este deseori nevoit să asigure asistență medicală unui număr nejustificat de mare de pacienți ale căror nevoi de îngrijire reale pot fi fie asigurate în afara spitalului. Adesea, personalul medical din UPU suprasolicitat de acest efort este și supus unor agresiuni nejustificate din partea bolnavilor, dar și a aparținătorilor, cu un limbaj licențios și câteodată violent.

Spitalul Universitar de Urgență București promovează o relație corectă, umană cu pacienții, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală și se străduiește să răspundă prin metode pașnice la toate încercările de provocare din partea pacienților și aparținătorilor acestora.

Întotdeauna am analizat cu foarte mare atenție sesizările făcute, iar acolo unde a fost cazul am aplicat măsurile necesare și am implementat proceduri și instrucțiuni de lucru pentru a preveni incidente similare.

Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate și va analiza aspectele semnalate în filmare, iar sancțiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor.

Biroul de presa al SUUB- 16 mai 2019