Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Atentie la arsurile solare!

Publicat pe: 12/08/2019

            In aceste zile cu temperaturi caniculare este bine ca alaturi de o hidratare corespunzatoare (minimum doi litri de lichide/zi) sa va protejati si pielea, mai ales daca mergeti la plaja sau stati mult timp afara.

            Dr Pavelina Andrei, medic specialist dermatolog la SUUB va da cateva sfaturi importante in aceasta perioada pentru a nu avea probleme cu pielea.

            ”Ultravioletele pot reprezenta un pericol pentru piele. Ce inseamna UVB si UVA? Ultravioletele de tip B (UVB)  le putem asocia cu Burn, arsura solara. Ultravioletele de tip B  ating maximul intre orele 11.00- 16.30 si daca va expuneti la soare in acel interval se produce arsura solara.

            Ultravioletele de tip A sunt raspunzatoare de fotoimbatranira cutanata sau dermatohelioza, iar  repercursiuni la nivelul fetei si al intregii pieli si se manifersta prin riduri accentuate la varsta adulta.

            Ambele tipuri de ultaviolete pot duce la cancere cutanate, cancere melanoame sau non-melanoame.

            Pentru a va proteja de aceste agresiuni solare ale razelor ultraviolete trebuie sa aplicati o crema cu factor de protectie cat mai mare, 50 SPF cu 20 de minute inainte de expunere si la fiecare 2 ore daca prelungiti expunerea, sa nu stati la soare intre orele 11.00- 16.30 si daca stati in apa sau pe nisip sa nu uitati sa reaplicati crema. E bine de stiut ca umbrela de plaja asigura o protectia solara de 8, deci nu va asigura o protectie completa, iar razele ultaviolete trec prin umbrele si deci pot duce la arsuri solare.

            In cazul in care se produce arsura solara sunt recomandate, in functie de stadiul arsurii: antiinflamatoare nesteroidiene, prin aplicarea  de creme emoliente in functie de stadiul arsurii si neaparat hidratare permanenta.

            Daca arsura aste mai puternica si afecteaza si dermul, cu siguranta trebuie sa va adresati unui medic.

            Copiii pana in 6 luni nu trebuie expusi deloc la soare, deci in niciun caz nu se aplica crema cu factor de protectie la bebelusii sub 6 luni. Peste 6 luni puteti aplica creme cu factor de protectie, dar special adecvate pentru ei, care sa contina filtre minerale (dioxid de titan sau oxid de zinc), noncomedogene si hipoalergenice special concepute pentru pielea sensibila a bebelusilor.

            Pe de alta parte trebuie sa stiti ca nicio crema cu factor de protectie nu asigura protectie de 100% . Crema cu SPF 50 asigura o protectie de 98%, deci nu trebuie sa va fie teama ca nu va mai luati aportul de vitamina D.”