Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Caz rar operat de echipă chirurgicală ORL de la Spitalul Universitar de Urgență București

Publicat pe: 23/09/2019

Data ultimei actualizari: 25.09.2019

Un pacient de 40 de ani, cu antecedente de traumatisme cranio-faciale prin agresiune s-a prezentat recent la secția ORL a Spitalului Universitar de Urgență București. În urmă cu doi ani a fost agresat fizic cu un lemn, în urma căruia a rămas cu un orificiu în obrazul stâng, prin care se scurgea intermitent puroi.

“Pacientul s-a prezentat la noi cu o stare generală bună, cu un orificiu fistulos în obrazul stâng, prin care se scurgea puroi. I s-a făcut endoscopie nazală, un nou CT cranio-cerebral, iar diagnosticul stabilit a fost de corp străin în sinusul maxilar stâng. Intraoperator, am găsit în sinusul maxilar stâng o bucată de lemn înnegrit lung de aproximativ 4 cm și gros de 3 cm. Șansa bolnavului a fost că având acel orificiu fistulos la tegument tot puroiul se scurgea afară, fiindcă altfel ar fi putut suferi complicații severe cerebrale sau orbitare, mergând până la deces prin sepsis”, explică dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment O.R.L. din cadrul S.U.U.B.

Pacientul a declarat că în urmă cu doi ani a fost agresat cu un un lemn de un alt bărbat. În Urgență, într-un alt serviciu teritorial ORL i s-a extras inițial corpul străin. Însă, de doi ani, în obraz, prezenta un orificiu prin care se scurgea puroi, sugerând persistența unui corp străin. Pacientul a fost îndrumat către secția ORL a Spitalului Universitar de Urgență București în urma unei alte agresiuni pe care a suferit-o în această primăvară și pentru care a suferit o intervenție neurochirurgicală în altă unitate. Acolo s-a efectuat un nou computer tomograf care a ridicat suspiciunea unui corp străin în sinusul maxilar stâng și l-au trimis la S.U.U.B.

Echipa multidisciplinară din cadrul S.U.UB., coordonată de dr. Daniela Vrînceanu a realizat intervenția chirurgicală – cură radicală de sinus maxilar stâng prin procedeu Caldwell-Luc cu extracție de corp străin inclavat intrasinusal. S-a intervenit chirugical prin abord oral și cu control endoscopic endonazal.

“Corpii străini intrasinusali nu sunt o patologie frecventă. Sigur că există situații când găsim corpi străini inclavați intrasinusal reprezentați în special de materiale stomatologice. De exemplu un implant dentar, materiale stomatologice, un ac de tratament endodontic. Așadar, corpi străini intrasinusali am mai extras pe cale chirurgicală, dar în general materiale stomatologice. O bucată mare de lemn în sinus, veche de doi ani, cum a fost în acest caz, reprezintă însă o patologie rară”, mai spune dr. Vrînceanu.

Din echipa operatorie au mai făcut parte dr Bogdan Bănică, medic primar chirurgie Oro-maxilo-facială, dr. Mihai Dumitru – medic specialist O.R.L și dr. Dan Liviu Stan, medic primar ATI.

Evoluția a fost favorabilă, iar pacientul este vindecat chirurgical.