Predarea amplasamentul pentru începerea lucrărilor de construcție și dotare a centrului de radioterapie

Acasă » Predarea amplasamentul pentru începerea lucrărilor de construcție și dotare a centrului de radioterapie

Astăzi a fost predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de construcție și dotare a centrului de radioterapie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Lucrarea va fi executată, conform contractului, în termen de maximum doi ani, iar zilele următoare vor sosi utilajele care vor începe efectiv lucrările la cel mai performant centru de radioterapie public din țară.

“Astăzi am predat amplasamentul către constructor și, în cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgență București vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de Radioterapie pe care-l construim și-l dotăm va permite pacienților oncologici să efectueze tratamente moderne într-un singur loc, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte unități medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat și amenajat conform standardelor europene, unde specialiștii noștri vor folosi tratamente de ultimă generație și aparatură de înaltă performanță, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a declarat managerul SUUB, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica.

Centrul va avea o structură și o dotare cum au toate centrele moderne din Europa, respectiv două acceleratoare, un CT simulator, un IRM, dar și brahiterapie.

Valoarea contractului este de 69, 3 milioane de lei.

În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt tratați peste 500 de pacienți noi anual pentru care se administrează tratamente curative și paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.

Biroul de Presă al SUUB

26 noiembrie 2019