A fost inaugurat primul heliport medical în terasă din București

Acasă » A fost inaugurat primul heliport medical în terasă din București
Publicat pe: 03/12/2019

Data ultimei actualizari: 04.12.2019

 

Comunicat de presa- 3 DECEMBRIE

 

 

Primul heliport medical în terasă din București
a fost inaugurat

 

 

 

Cel mai modern heliport medical în terasă din România este funcțional începând de astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București. Investiția se ridică la un milion de euro – compania MaxBet finanțând în totalitate construcția singurului heliport medical din București.

Începând de azi, elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtată semnificativ. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, ambele investiții fiind de asemenea susținute financiar în integralitate de MaxBet.

“Cu ajutorul acestui heliport, la Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie. Marcăm o serie de premiere pentru binele pacienților. Am jurat să salvăm vieți, avem un colectiv medical înalt specializat, iar acum avem și cel mai modern heliport din țară. Investiția realizată de Maxbet scurtează semnificativ timpul necesar pentru salvarea de vieți, reduce din presiunea la care sunt supuși salvatorii. Acest proiect nu este un câștig real doar pentru locuitorii Capitalei, vorbim de pacienți din toată țara care vor beneficia de un transport rapid, pacienți a căror viață va fi salvată în Unitatea noastră de Primiri Urgențe și în blocul operator”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

“În acest amplu proiect pentru sistemul sanitar din România am avut un singur obiectiv major: să ușurăm munca celor mai buni medici din România și să oferim o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar București, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă. În acest proiect major au fost implicați cei mai buni specialiști, astfel încât acest heliport medical să devină un punct de referință pentru toate spitalele din România”, a declarat Ioana Bazavan, director operational al MaxBet.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul și managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializată în construcția de heliporturi medicale și civile.

O altă investiție CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgență București a constat în amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular, investiția având o valoare de 200.000 euro. 

 

Construcția finanțată de MaxBet este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București și reprezintă un nou punct de referință pentru sistemul de sănătate din România.