Redeschiderea Blocului Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgență București

Acasă » Redeschiderea Blocului Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgență București

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București este redeschis după o lungă perioadă de timp urmând ca zilele viitoare să fie redat circuitului funcțional al bolnavilor. Acest lucru se va întâmpla numai după ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zonă a acestui și totul va fi steril. BOC este cel mai modern din România și are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre și post operator.

“Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții. Două săli sunt dotate și cu sisteme de înregistrare și transmisie on-line audio/video, de unde intervenția să poată fi transmisă live pentru studenți și medicii rezidenți, urmând ca astfel să trecem cu toții spre partea de telemedicină. La Spitalul Universitar de Urgență București noi, cadrele medicale punem pacientul mai presus de orice, iar siguranța lui înseamnă un act medical corect, realizat în condiții de calitate și cu aparatură de ultimă generație”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

Cele 11 săli de operație ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt SĂLI SPECIALIZATE: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică și politraumă și SĂLI GENERALE: 2 săli de urgență din care una de politraumă și 4  săli  de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică și reparatorie. Aceste săli dublează, practic, capacitatea operatorie a spitalului. În spital există și alte săli de operație precum: sala chirurgie vasculară, sala chirurgie laparoscopică și ERCP, sala chirurgie oftalmologică, 2 săli obstetrică / operații cezariene, bloc de nașteri cu 4 Săli, 2 săli ortopedie – artroscopii, 2 săli mici de intervenții, 2 săli de operații septice și o sală hibridă cardiovasculară.

Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi.

Valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură este de 59.260.000 de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern.

La Spitalul Universitar de Urgență București, de la începutul anului până în prezent au fost îngrijiți 49.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 85.000 de bolnavi în spitalizare de zi și au fost făcute aproximativ 300.000 de consulturile în UPU și Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internați la SUUB, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 30.000 au necesitat intervenții chirurgicale.

Biroul de Presa al SUUB