Centru de evaluare COVID- 19, deschis la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Acasă » Centru de evaluare COVID- 19, deschis la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

TELEFON CENTRUL DE EVALUARE COVID: 021. 202.61.33

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti deschidem Centrul de Evaluare COVID- 19, incepand de luni, 31 ianuarie 2022.

Bolnavii infectati cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta in centru fara bilet de trimitere, pentru evaluarea starii de sanatate si pentru a primi tratament antiviral gratuit, in regim de spitalizare de zi.

Pacientii beneficiaza de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel ca vor fi evaluati si tratati gratuit atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati.

 

  • La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezenta pacientii cu forme
    usoare sau moderate confirmati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este
    foarte important de precizat ca pacientii pozitivi care se prezinta la
    Centru trebuie sa vina in maximum a 5-a zi de la confirmarea testului pozitiv si sa fi fost inregistrati in Corona Forms, adica sa fi fost anuntati in prealabil de DSP.

!!! Astfel, pacientii care au rezultate pozitive in urma unor teste rapide nu vor putea beneficia de analize, nefiind validati anterior in Corona Forms.  

  • Cei care sunt pozitivi la testul rapid vor anunta medicul de familie si vor decide impreuna cu acesta ce au de facut in privinta diagnosticului
  • Cei care au testul rapid pozitiv si au semne de severitate – respiratie grea, stare generala alterata se pot prezenta oricind la Unitatea de Primiri Urgente
  • Cei care au test pozitiv, dar au mai mult de o saptamana de la confirmare, pot lua legatura cu medicul de familie care ii va indruma in functie de starea clinica.

 

  • Pacientii care vin la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB trebuie sa stie ca vor beneficia de efectuarea analizelor aprobate prin contract cu CASMB. In functie de rezultatul analizelor, medicul poate recomanda investigatii imagistice.

 

Stimati pacienti, avand in vedere complexitatea investigatiilor (consult, investigatii imagistice, analize speciale de laborator si recomandarile de tratament sau instituirea tratamentului in anumite cazuri) timpul de asteptare poate fi de mai multe ore.

 

 

  • In cazul in care, in urma consultului si investigatiilor, medicul considera ca forma de boala a pacientului este mai grava si necesita internare, acesta va fi indrumat catre Departamentul de Urgenta pentru a decide conduita medicala.

 

 

 

  • PROGRAMUL DE FUNCTIONARE al Centrului de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este 08.00- 15.00, iar pacientii vor fi tratati aici de medici specialisti sau primari din specialitati medicale.
  • INTRAREA pe la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este pe la Ambulatoriul SUUB, in corpul C, zona dinspre metrou Eroilor sau ultima bariera, pe dreapta, de pe Splaiul Independentei.

 

Va reamintim ca pe toata perioada pandemiei in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost internati atat pacienti pozitivi COVID-19, cat si pacienti negativi, asigurandu-li-se tuturor cea mai buna ingrijire medicala. Personalul medical inalt calificat si echipele multidisciplinare de profesionisti au intervenit in foarte multe situatii de urgenta, dand o sansa la viata pacientilor, unii fiind in stare grava si foarte grava. In cadrul SUUB exista circuite separate pentru pacientii pozitivi si negativi, personalul medical fiind antrenat de doi ani de zile in lupta cu pandemia.