Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Prelevare multiplă de organe, la Spitalul Universitar de Urgență București

Publicat pe: 11/12/2019

Astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență București a fost realizată o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat, cornee). Aceste organe vor salva viețile a cel puțin 4 bolnavi.

Activitatea este realizată în cadrul Programului Național de Transplant și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” și din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgență București pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor.

Mulțumim familiei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți.

Consimțământul de a ne dona organele în cazul nefericit în care corpul nu ne mai poate susține în viață este unul dintre cele mai generoase gesturi pe care le putem face.

Spitalul Universitar de Urgență București este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

 

Biroul de Presă al SUUB

11 decembrie 2019

Recomandări de la Ministerul Sănătății

Publicat pe: 24/06/2019

Recomandări de la Ministerul Sănătății pentru zilele caniculare

Ca urmare a avertizărilor meteorologice ale ANM pentru perioada următoare cu înregistrare de temperaturi de peste 35 de grade C, Ministerul Sănătății, prin Direcția Generală de Asistență Medicală și Sănătate Publică transmite următoarele recomandări:

  • Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11.00- 18.00;
  • Este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1, 5- 2 litri/ zi) fără a aștepta senzația de sete. Este necesar un pahar cu apă la fiecare 15- 20 de minute;
  • Este recomandat consumul de fructe și legume proaspete (pepene roșu, galben, prune, castraveți, roșii) deoarece conțin o mare cantitate de apă;
  • Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece favorizează deshidratarea;
  • Se recomandă evitarea consumului de băuturi care conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice;
  • Dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosită o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere, pe cât posibil din fibre naturale și în culori deschise;
  • Evitarea, pe cât posibil, a activităților exterioare care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc)

Anunt sustinere concurs pentru ocuparea unui post vacant cu norma intreaga de medic specialist, specialitatea Medicina Interna la Sectia Medicina Interna III

Publicat pe: 25/01/2019

 

Nr. 4981/25.01.2019

 

 

 

ANUNŢ SUSTINERE CONCURS

PENTRU OCUPAREA UNUI POST VACANT CU NORMĂ ÎNTREAGĂ

DE MEDIC SPECIALIST CONFIRMAT ÎN SPECIALITATEA MEDICINĂ INTERNĂ LA SECŢIA CLINICĂ MEDICINĂ INTERNĂ III

 

 

 

 

 

Vă informăm că susţinerea concursului privind ocuparea unui post vacant cu normă întreagă de medic specialist, confirmat în specialitatea medicină internă, la Secţia Clinică Medicină Interna III, post publicat în „Viaţa Medicală” nr. 50 / 14.12.2018, va avea loc în data de 30.01.2019 ora 0900 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Secţia Clinică Gastroenterologie, etaj 12.

 

 

 

 

MANAGER

ŞEF LUCRĂRI DR. NICA ADRIANA ELENA

 

 

 

 

 

 

                                                                                      Şef Serv. Resurse Umane interimar

Ref. Spec. Bratu Laura Daniela   

 

Certificat de apreciere pentru contribuția la exercițiul SEISM 2018

Publicat pe: 22/01/2019

Spitalul Universitar de Urgență București a primit un certificat de apreciere pentru contribuția în cadrul exercițiului național de răspuns în situații de urgență SEISM 2018 și în cadrul celui mai mare exercițiu european de protecție civilă EUModEX 2018, desfășurate între 13- 18 octombrie 2018 la București.

”A fost apreciată participarea întregului colectiv medical din spitalul nostru. Scenariul din cadrul exercițiului a presupus aducerea unui număr de o sută de bolnavi la UPU în doar câteva ore. Cu toții au fost preluați și îngrijiți corect, complet și eficient de medici și asistente care s-au mobilizat exemplar. A fost evaluat pozitiv modul în care tot personalul medical din cadrul SUUB a răspuns pozitiv la chemarea de a veni de acasă, de a se organiza și rezolva situația de urgență. Pe această cale îi felicit încă o dată pe colegii mei pentru tot ceea ce au făcut și în special pentru devotamentul de care au dat dovadă”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Exercițiului internațional ”EU ModEX 2018”  a fost realizat de un consorțiu format din zece parteneri pe protecție civilă din cadrul ciclului MODEX 8 2017- 2018, lot 3. Consorțiul a fost contractat de către Comisia Europeană pentru a proiecta, planifica, desfășura și autoevalua exerciții de căutare-salvare urbană medie/dificilă (USAR), în condițiile CBRN (chimice, biologice, radiologice, nucleare), de asigurare a asistenței medicale prin punerea la dispoziție a unor posturi medicale avansate – cu sau fără posibilităţi de realizare a intervențiilor chirurgicale – a unor spitale modulare, a asistenței și suportului Tehnic, a unor spitale de campanie, a unor echipe de protecție civilă a Uniunii.

GRATUIT, în ambulatoriul SUUB: testări alergologice epicutanate PATCH

Publicat pe: 14/01/2019

GRATUIT, în ambulatoriul SUUB: testări alergologice epicutanate PATCH

 

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este printre puţinele unităţi medicale de stat din Bucureşti care efectuează, în ambulatoriu,testărialergologiceepicutanate PATCH, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Testarea alergologică epicutanată PATCH se recomandă pacienţilor care fac dermatită de contact.”Dermatita de contact alergică reprezintă o reacție de hipersensibilitate întârziată, în care, după contactul iniţial cu o substanţă străină, la reexpunere apare inflamaţie mediată imunologic. Cum se manifestă o dermatită de contact alergică? Întâi apar pete roşii, aspre, cu prurit pe zona în care pacientul a venit în contact cu substanţa care-i produce alergia. Petele se extind apoi la distanţă, cu mâncărime şi leziuni şi tot reapar la contactul cu alergenul respectiv”, declară dr. Brînduşa Petruţescu, medic specialist alergologie şi imunologie clinică, în cadrul SUUB. În general, aceste reacţii alergice nu apare la primul contact cu un alergen. Dar dacă la următorul contact cu substanţa străină se observă că roşeaţa persistă mai mult de 48 ce ore, cu senzaţie de prurit (mâncărime) intensă, şi începe să se extindă, trebuie să vă adresaţi medicului.

Alergia la metale are o prevalenţă mare în rândul populaţiei. Foarte multe femei au alergie la nichel,spre exemplu. Expunerea ambientală la metale se face, în special prin bijuterii şi accesorii vestimentare.

Dacă apar simptomele unei dermatite alergice de contact, pacientul trebuie să meargă la medicul de familie şi să solicite o evaluare alergologică. Testarea care se face în cabinetul de Alergologie din cadrul SUUB constă în aplicarea unor plasturi cu produse standardizate (cu extracte de alergene). “Pacienţii pot veni şi cu produsele lor. Spre exemplu,dacă o pacientă are o alergie la o anumită cremă sau un anumit fard, poate veni cu ele şi, pe lângă produsele standardizate pe care le avem, adăugam şi produsul respectiv. Plasturii cu aceste produse puse în ei se lipesc pe piele curată, în general, pe spatele pacientului”, adaugă dr. Petruţescu.Pacientul stă 48 de ore cu acel leocoplast, cu indicaţia ca în acest interval de timp să nu se spele pe zona respectivă.

După 48 de ore, pacientul revine la control, atunci când se scoate plasturele respectiv.  În cazul în care reacţia nu este clar pozitivă sau clar negativă, pacientul este chemat după 72 de ore la un alt control, pentru a vedea exact reacţia pielii în zona unde a fost aplicat leucoplastul. Medicul va stabili apoi tratamentul care trebuie urmat.

La cabinetul de Alergologie din cadrul Ambulatoriului SUUB, programari se fac: luni, joi, orele 08.00- 15.00, marţi, orele07.00- 14.00, miercuri, vineri, orele 13.00- 20.00, la nr. de telefon 021.202.61.42.

 

Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a deschis astazi primul Centru Integrat Pentru Sanatatea Sânului din spitalele publice din Romania

Publicat pe: 24/10/2018

 

 

Birou de presa

 

 

​Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a deschis astazi primul Centru Integrat Pentru Sanatatea Sânului din spitalele publice din Romania,care va oferi o abordare pluri-disciplinară a cazurilor conform standardelor internationale.

​Activitatile medicale din acest centru vor fi acoperite cu personal medical supraspecializat si echipamente.Disciplinele care trebuie sa asigure diagnosticul si tratamentul complet al pacientelor cu cancer de san sunt: chirurgie generala si ginecologie, anestezie, chirurgie plastica, histopatologie, ecografie, mamografie, IRM, computer tomograf, medicina nucleara si scintigrafie,oncologie medicala, radioterapie, kinetoterapie, psihologie.

​Centru integrat de diagnostic și tratament al sânului faciliteaza evaluarea și tratareaindividualizata, conform protocoalelor internationalea fiecărei paciente in parte. Pacientele sunt preluate de medici ai Ambulatorului integrat si sunt conduse pe intreg parcursul diagnostic si terapeutic. Abordarea interdisciplinară a cazurilor este asigurată de un TUMOR BOARD  dedicat sânului, format din oncolog, radiolog, anatomopatolog, chirurg general, ginecolog, chirurg plastician. In fiecare saptamana se organizeaza intalniri a membrilor boardului pentru discutarea fiecarui caz aflat in investigatie sau tratament in acest centru. Echipa va lucra împreuna pentru a trata fiecare caz în parte. Coordonarea medicală a cazurilor este realizată în urma întâlnirilor săptămânale ale acestui board, care analizează cazuistica și stabilește planurile terapeutice.

​Datorita acestei abordari, durata de la suspiciunea clinica la debutul tratamentului va scadea cu aproximativ 70%, sporind astfel si sansele de vindecare. Deasemenea rata de abandon se va reduce considerabil prin accesarea tuturor serviciilor intr-un singur loc, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

​Obiectivul major al Centrului îl reprezintă cresterea reală a calității vietii femeilor diagnosticate cu cancer de sân, care vor beneficia de diagnostic și tratament specializate, furnizate de cei mai buni specialiști ai Spitalului Universitar de Urgentă București sub forma cooperarii interdisciplinare.

„Centrele integrate sunt deja un spatiu comun in sistemele medicale occidentale pentru ca ofera o trasabilitate a pacientului benefica atat pentru sistemul medical, dar mai ales pentru pacient. Proiectul meu de management cuprinde mai multe actiuni care vor face din SUUB un spital comparabil cu cele de nivelul nostru de oriunde din Europa. Astazi sunt fericita ca am demarat acest proiect care se adreseaza femeilor care primesc vestea teribila ca sufera de cancer la san. Colegii mei au creat un model unic in Romania si suntem convinsi ca si datorita Centrului pentru Sanatatea Sanului si specialistilor nostri, statisticile privind cancerul de san in Romania, vor arata mai bine in viitorul apropiat.”, a explicat Adriana Nica, manager SUUB.

Ina Petrescu : In Romania sunt diagnosticate anual peste 9000 de noi cazuri de cancer la san. Anual, aproximativ 3.000 de femei îşi pierd viaţa din cauza acestei boli.Pierderea unui sân este echivalentul pierderii unei rude, ca impact emoţional asupra unei femei. Principalele cauze ale mortalităţii ridicate este că aproape 90% dintre cazurile noi de cancer la sân sunt diagnosticate târziu şi foarte târziu. Avem peste 150 de operatii de reconstructie mamara.

 

 

 

Deschidere oficială Punct recoltare sânge

Publicat pe: 14/01/2015

Joi 15.01.2014, ora 10:30, in prezenta Ministrului Sănătății, a reprezentanților Institutului National de Hematologie Transfuzională si a Centrului de Transfuzie Sanguină a Municipiului Bucuresti, va avea loc deschiderea oficială a Punctului de recoltare sânge din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

GRILĂ DE EVALUARE A PROIECTULUI DE MANAGEMENT

Publicat pe: 10/02/2014

COMISIA DE CONCURS

GRILĂ DE EVALUARE A PROIECTULUI DE MANAGEMENT

 

1. Descrierea situaţiei actuale a spitalului – 1p

2. Analiza SWOT a spitalului – 1p

3. Identificarea problemelor critice – 1p

4. Selecţionarea unei probleme prioritare cu motivarea alegerii făcute – 1p

5. Dezvoltarea planului de management pentru problema prioritară identificată – 5p

a. Scop – 1p

b. Obiective – 1p

c. Activităţi – 1p

– definire (0.25p);

– încadrare în timp – grafic Gantt (0.25p);

– resurse necesare – umane, materiale, financiare (0.25p);

– responsabilităţi (0.25p);

d. Rezultate aşteptate – 1p

e. Indicatori – evaluare, monitorizare – 1p

6. Din oficiu – 1p

 

Total – 10 puncte