Asociația Română pentru Studiul Durerii a organizat a 28-a conferință națională în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București

Acasă » Asociația Română pentru Studiul Durerii a organizat a 28-a conferință națională în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București

COMUNICAT DE PRESA


Conferința ”Excelența în Terapia Durerii”, la Spitalul Universitar de Urgență București

 

 

Asociația Română pentru Studiul Durerii a organizat a 28-a conferință națională în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București.

Afiliată la asociațiile europeană (EFIC) și mondială (IASP), asociația propagă în rândul mediclior din toate specialitățile ultimele cunoștințe în domeniul durerii. Anul acesta, în cadrul conferinței, la îndemnul IASP, au fost prezentate lucrări susținute de profesori și medici de prestigiu în domeniile lor, fiind anul dedicat de IASP-Excelență terapiei durerii. Câteva sute de participanți au umplut amfiteatrul pus la dispoziție de managerul spitalului, D-na Dr. Adriana NICA, care este și vicepreședintele asociației.

”Personal, prin prisma profesiei, și noi, ca spital, prin preocupări deja tradiționale, suntem profund atașați de această temă a controlului durerii, plecând și de la faptul că 1 din 3 adulți este victima acestui simptom, durerea fiind una din principalele cauze de invaliditate și incapacitate de muncă. M-aș bucura ca, la sfârșitul acestei conferințe dedicate terapiei durerii, să identificăm soluții și să putem implementa în ritm cu tehnologia, la care avem acces și noi, și pacienții noștri, tratamente necesare și moderne pentru a-i vindeca de acest simptom sever, ce are consecințe deosebit de grave. Vom continua să avem o abordare multidisciplinară utilizând cele mai moderne mijloace de tratament, alături de cele tradiționale, pentru combaterea și controlul durerii”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

BIROUL DE PRESA AL SUUB