Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Aparatură de ultimă generație în Clinica de Oftalmogie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București

Publicat pe: 08/01/2019

Peste 10.000 de pacienți au fost diagnosticați și tratați în anul 2018 în Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. S-au făcut peste 2.000 de intervenții chirurgicale ale polului anterior si posterior, printre care: chirurgia cataractei, glaucomului, strabismului sau chirurgia dezlipirii de retină.

“În Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București există echipamente medicale de top, comparabile cu cele din centrele europene de prestigiu, cu ajutorul cărora medicii noștri pot realiza intervenții dintre cele mai complicate”, a declarat dr.Adriana Nica, managerul SUUB.

În cadrul Clinicii de Oftalmologie există câteva aparate care sunt printre cele mai noi la nivel național. Este vorba despre: OCULAR RESPONSE ANALYSER, acesta fiind singurul instrument din lume capabil să măsoare histerezisul cornean (CH). factorul de rezistență corneană (CRF), indicatori ai proprietăților biomecanice ale corneei, KERATOMETRU 5 M, care realizează topografie corneeană. Acest aparat măsoară, totodată disfuncția glandelor meibomius, măsoară timpul de rupere al filmului lacrimal- noninvaziv, măsoară roseața oculară legată de vascularizația corneei, realizează imagini live ale permeabilității canalelor nazolacrimale și realizează imagini live la colorația cu fluoresceină a polului anterior.  MICROSCOPUL CONFOCAL reprezintă și el o noutate, permițând vizualizarea întregii structuri a corneei, cu prezentarea structurilor în vivo, un fel de examen histologic “live”. Totodată, în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la SUUB există APARATUL CROSSLINKING AVEDRO cu care se pot realiza intervenții pentru keratoconus și alte afecțiuni ale polului anterior și TEAR LAB, care reprezintă o inovație în diagnosticul alterărilor filmului lacrimal, masurând osmolaritatea acestuia.

“În cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament al Polului Anterior diagnosticăm și tratăm sindromul de ochi uscat, keratitele și ulcerele corneene care reprezintă un subiect de interes și o patologie frecventă în România. Tot o noutate sunt: diagnosticul și tratamentul degenerescențelor și distrofiilor corneene, ortokeratologia (tratament de remodelare corneeană noninvazivă). În clinică ne ocupăm și de diagnosticul și tratamentul keratoconusului, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sclerei, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor conjunctivei și nu în ultimul rând diagnosticul și tratamentul tumorilor suprafeței oculare, pregătind în viitor și o echipă de transplant de țesuturi ocular”, a declarat prof. Dr. Liliana Voinea, șeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.