Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Comunicat de presă

Publicat pe: 07/03/2019

Astăzi, 6 martie, în Secția Chirurgie 4, din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, o echipă multidisciplinară a realizat două mastectomii subcutane cu prezervarea complexului areolo-mamelonar urmate de reconstrucție imediată cu implant.

Intervențiile au fost efectuate în cazul a două paciente în vârstă de 31 de ani și de 33 de ani care fuseseră diagnosticate cu cancer mamar.

În cazul pacientei de 31 de ani a fost făcută excizia glandei mamare, cu păstrarea tegumentului, areolei și mamelonului. Intervenția a presupus tehnica “ganglionului santinelă”, care reprezintă una dintre cele mai moderne şi eficiente proceduri existente în chirurgia oncologică.

Pacienta de 33 de ani, pentru că a mai avut o operație înainte cu biopsie excizională în care tumora nu s-a scos complet, a suferit o limfadenectomie axilară.

“În cazul celor două paciente pe care le-am operat astăzi am făcut tehnica ganglion santinelă, adică au fost scoși doar ganglionii care erau cel mai probabil să fie afectați de tumoră și o limfadenectomie axilară, adică s-a scos tot țesutul din axilă, deoarece pacienta respectivă mai avea o sectorectomie făcută înainte. Tratamentul cancerului de sân este într-o permanentă schimbare și inovație, iar noi suntem la curent cu schimbările care se fac în protocoale și lucrăm în echipe mixte, totul pentru binele pacientului”, a declarat dr. Sebastian Grădinaru, medic primar în chirurgie generală.

Echipa chirurgicală a fost alcătuită din dr. Sebastian Grădinaru,  medic primar chirurg, dr. Cătălin Aliuș, medic chirurg și dr. Ina Petrescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

“Reconstrucția imediată reprezintă la ora actuală standardul de aur al tratamentului cancerului mamar. În SUUB a devenit o practică obișnuită reconstrucția imediată. Chiar dacă este o intervenție mai dificilă și delicată, în comparație cu reconstrucția secundară, beneficiile sunt evidente: pacienta se trezește din operație cu un sân nou, practic, trauma pierderii sânului este mult diminuată; recuperarea este mult mai rapidă, la fel ca și integrarea socio-profesională, cu impact favorabil asupra calității vieții”, a declarat dr. Ina Petrescu.

Cele două paciente au ajuns la Spitalul Universitar de Urgență București ghidate de navigatorul medical Victoria Asanache. La SUUB, pacientele beneficiază de suport psihologic, având în vedere că pierderea unui sân este echivalentul pierderii unei rude, ca impact emoţional asupra unei femei. Pentru a putea parcurge cu bine toate etapele terapeutice este necesar suportul psihologic specializat, psihologul oferind pacientei, în cadrul ședintelor de psihoterapie, suport și strategii personalizate pentru ca aceasta să poată depăși stările negative asociate bolii. 

Anul trecut, la SUUB a fost inaugurat Centrului Integrat pentru Sănătatea Sânului. Aici pacientele pot efectua analize imagistice precum ecografia și mamografia, dar și analize imagistice de înaltă performanță cum ar fi tomografia computerizată, scintigrafia osoasă sau limfoscintigrafia, și, nu în ultimul rând, puncția biopsie cu diagnosticul de certitudine histopatologic și imunohistochimic. Toate aceste analize se fac în funcție de patologia fiecărei paciente și la stricta recomandare a comisiei pluridisciplinare.  “În cadrul Centrului Integrat pentru Sănătatea Sânului de la Spitalul Universitar de Urgență București fiecare caz în parte beneficiază de o abordare modernă, pluridisciplinară, fiind analizat de o comisie de medici specialiști care se întrunește săptămânal. Din cadrul echipei multidisciplinare fac parte oncologi, radiologi, chirurgi generali, ginecologi, chirurgi plasticieni și anatomopatologi”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.