PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ

Acasă » PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ

Conferința multidisciplinară SUUB

“PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ”

                                                                                      

Conferința multidisciplinară “PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ” se va desfăşura în perioada 22-23 martie 2019, în Amfiteatrul Clinic al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Printre temele abordate se numără: patologie tumorală, inflamatorie acută și cronică, dar și despre patologia traumatică a glandelor salivare. “Vom acorda o atenție specială patologiei tumorale a glandelor salivare care implică cunoștințe aprofundate de anatomie topografică, de tehnică chirurgicală și nu numai. Vom reactualiza protocoalele diagnostice și terapeutice pentru tumorile benigne și maligne ale glandelor salivare, iar la capitolul tumorilor maligne vom discuta și despre tratamentul oncologic adjuvant. Vom discuta și posibilitățile de reanimare facială, după chirurgia radicală a tumorilor maligne de glandă parotidă”, a declarat Dr. Daniela Vrînceanu, Medic Primar ORL, Doctor în Medicină, Coordonator Compartiment ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Litiaza glandelor salivare reprezintă un alt capitol la care ne se va face referi, aducând în discuție tehnici clasice, dar și moderne, diagnostice și terapeutice. De asemenea se va discuta și despre patologia inflamatorie cronică a glandelor salivare din cadrul bolilor de sistem, scopul fiind de a reactualiza această patologie și din perspectivă non chirurgicală, adică din perspectiva specialistului de patologie orală, a internistului etc.

Dr. Daniela VRÎNCEANU și Prof. Dr. Adriana-Sarah NICA sunt coordonatorii știinţifici ai celei de-a IV-a ediții a conferinţelor multidisciplinare.