Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ

Publicat pe: 18/03/2019

Conferința multidisciplinară SUUB

“PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ”

                                                                                      

Conferința multidisciplinară “PATOLOGIA GLANDELOR SALIVARE DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ” se va desfăşura în perioada 22-23 martie 2019, în Amfiteatrul Clinic al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Printre temele abordate se numără: patologie tumorală, inflamatorie acută și cronică, dar și despre patologia traumatică a glandelor salivare. “Vom acorda o atenție specială patologiei tumorale a glandelor salivare care implică cunoștințe aprofundate de anatomie topografică, de tehnică chirurgicală și nu numai. Vom reactualiza protocoalele diagnostice și terapeutice pentru tumorile benigne și maligne ale glandelor salivare, iar la capitolul tumorilor maligne vom discuta și despre tratamentul oncologic adjuvant. Vom discuta și posibilitățile de reanimare facială, după chirurgia radicală a tumorilor maligne de glandă parotidă”, a declarat Dr. Daniela Vrînceanu, Medic Primar ORL, Doctor în Medicină, Coordonator Compartiment ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Litiaza glandelor salivare reprezintă un alt capitol la care ne se va face referi, aducând în discuție tehnici clasice, dar și moderne, diagnostice și terapeutice. De asemenea se va discuta și despre patologia inflamatorie cronică a glandelor salivare din cadrul bolilor de sistem, scopul fiind de a reactualiza această patologie și din perspectivă non chirurgicală, adică din perspectiva specialistului de patologie orală, a internistului etc.

Dr. Daniela VRÎNCEANU și Prof. Dr. Adriana-Sarah NICA sunt coordonatorii știinţifici ai celei de-a IV-a ediții a conferinţelor multidisciplinare.