Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au salvat viata unui pacient care a ajuns la Departamentul de Urgenta intr-o stare foarte grava, cu plamanul iesit din torace

Publicat pe: 10/05/2019

Data ultimei actualizari: 13.05.2019

Pacient ajuns la UPU cu plamanul iesit din torace

 

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au salvat viata unui pacient care a ajuns la Departamentul de Urgenta intr-o stare foarte grava, cu plamanul iesit din torace.

“Barbatul de 58 de ani a cazut de la inaltime, iar in urma impactului a suferit un traumatism toracic sever, coastele s-au rupt in 6 locuri si au perforat plamanul, o parte din plaman ajungand sa iasa din torace prin orificiul creat. Practic, ajunsese sub piele, devenind nefunctional. Astfel de cazuri sunt extrem de rare. Dupa ce plamanul a fost reintrodus in torace, au fost cusute zonele perforate din acesta si s-a refacut planul muscular” a declarat Dr. Andrei Dobrea, medic specialist Chirurgie Toracica, cel care a coordonat interventia chirurgicala.

Traumatismele toracelui sunt frecvente ( provocate fie prin accidente rutiere, accidente de munca, agresiuni sau accidente casnice). Aproximativ 20% din decesele prin trauma se datoreaza leziunilor toracice, indiferent de mecanismul de producere.

Traumatismele cu fracturi costale adesea afectează plamanul, care se colabeaza la fil (ramane în torace nefunctional)

Tratamentul este chirurgical cu repararea defectului costal si reexpansionarea plamanului.

“Uzual, coastele se fixeaza prin implanturi metalice, dar noi am decis stabilizarea acestora cu fire resorbabile folosind drept puncte de sprijin coastele sanatoase din jur, alcatuind un fel de tesatura flexibila. Astfel durerea si senzatia de disconfort respirator postoperator au scazut dramatic, permitand o refacere mai rapida. Prin absenta unui implant de durata s-a scazut riscul infectiilor si s-a desfiintat nevoia unei reinterventii dupa vindecare pentru scoaterea placilor metalice. Evident, dupa o anumita perioada, coastele se vor suda natural iar firele se vor resorbi complet, fara a ramane altceva decat tesuturile proprii. Pacientul a fost externat dupa o saptamana de la traumatism. La controlul postoperator, acesta este intr-o stare foarte buna, reluand aproape complet efortul fizic uzual. Durerile sunt minime, fara a avea nevoie de tratament in acest sens.” a mai spus Dr. Andrei Dobrea.

Echipa care a participat la aceasta interventie a fost formata din Dr. Andrei Dobrea, Dr. Anca Voinea – medic rezident Chirurgie Toracica si Dr. Dana Cosma – medic specialist ATI.