Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

ERCP, tratamentul modern al patologiei căilor biliare, folosit la SUUB

Publicat pe: 10/06/2019

Data ultimei actualizari: 11.06.2019

Un pacient de 63 de ani din București a suferit, recent, o intervenție prin ERCP (Colangiopancreatografie Retrogradă Endoscopică), acesta fiind o intervenție minim-invazivă prin care pacienților cu obstrucții la nivelul căii biliare principale le sunt extrași calculii fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală deschisă care presupune riscuri mai mari și o perioadă mai lungă de recuperare postoperatorie.

De asemenea, această tehnică este folosită și la pacienții cu tumori la nivelul căilor biliare sau a capului pancreasului, în felul acesta montându-se un stent care face calea biliară permeabilă, oferind o soluție temporară sau definitivă acestor pacienți

Bărbatul de 63 de ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență din București într-o stare gravă, cu febră, cu o formă avansată de icter, având calculi în cale biliară (coledocieni). Intervenția a fost realizată de o echipă multidisciplinară.

“Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopică (ERCP) o tehnică folosită inițial pentru vizualizarea căilor biliare, ductului pancreatic şi veziculei biliare este astăzi o alternativă modernă la intervențiile chirurgicale clasice la nivelul coledocului. Intervenția a durat aproximativ 30 de minute. Ulterior starea pacientului s-a ameliorat vizibil, această metodă permițând o recuperare rapidă și creșterea calității vieții pacientului. Este o procedură bine tolerată, minim-invazivă și având complicații minime”, spune dr El Khatib Ahed, medic primar chirurgie generală.

Pacientul a vrut să transmită și un mesaj medicilor:  ”Mă simt foarte bine. Medicii sunt de nota 10, iar condițiile din Spitalul Universitar de Urgență București sunt extraordinare. Multumesc tuturor.”