Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

14 iunie, Ziua Internațională a Donatorului de Sânge

Publicat pe: 14/06/2019

Data ultimei actualizari: 26.06.2019

Spitalul Universitar de Urgență București a avut întotdeauna o precupare deosebită pentru organizarea și funcționarea punctului de donarea sângelui din spital.

Nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile, din cauza perioadei scăzute de viață ale componentelor lor.

Cei mai mulți oamenii realizează importanța actului de donare de sânge doar atunci când unei persoane dragi i se intâmplă o tragedie și vin să doneze pentru ea. Este un gest nobil, pentru care le mulțumim, însă insistăm pe ideea ca cei care au donat o dată să o facă și a doua oară și a treia și tot așa. Bărbații pot face  5 donări pe an, iar femeile, 4 donări pe an. În cazul unui donator nou, analizele trebuie validare, acest proces fiind unul de durată, iar pentru un bolnav timpul este cel mai mare dușman.

 Un donator fidel este o persoană aflată deja în baza de date, căreia i se cunoaște istoricul medical și la care se poate apela în cazul în care este nevoie de grupa de sânge pe care o are. Fidelizarea înseamnă o relație de ÎNCREDERE între donator și primitor. Rezervele de sânge sunt vitale, tocmai de aceea este nevoie de o masă de donatori fideli. Încurajăm donatorii fideli să adopte un stil de viață sănătos, stil de viață care se răsfrânge asupra calității sângelui donat.

Dacă sângele dumneavoastră este sănătos puteți salva una, două chiar și trei vieți la o singură donare

Iată câteva din avantajele donării de sânge:

  • donatorii de sânge prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare (cu aproximativ 30%)
  • sângele este împrospătat
  • crește imunitatea organismului
  • în urma donării crește rezistența organismului în a face faţă inflamaţiilor, hemoragiilor, alergiilor;
  • donatorii cu multiple donări au speranţa de viaţă mai mare.

Ce trebuie să știți înainte de a dona sânge, citiți aici: https://www.suub.ro/vreau-sa-donez/

În numele bolnavilor ce beneficiază de sângele pe care l-ați donat, vă mulțumim pentru nobilul dumneavoastră gest!