Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Ablație radicală de tumoră gigantă cervico-parotidiană, realizată de o echipă multidisciplinară de la SUUB

Publicat pe: 18/06/2019

Data ultimei actualizari: 26.06.2019

Un pacient de 84 de ani s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgență București ( SUUB) în urmă 4 săptămâni, cu o tumoră cervico-parotidiană stângă, gigantă, cu creștere accelerată în ultimele șase luni. Din afirmațiile pacientului rezultă că exista o mică formațiune tumorală în zona unghiului mandibulei “din perioada armatei”, deci de aproximativ 60 de  ani.

În regiunea cervicală, orice tumoră cu diametru de peste 10 cm se numește tumoră gigantă.

Examenul CT cervical cu substanță de contrast a evidențiat că pacientul avea o tumoră chistică multiloculată, septată, cu extensie în spațiul parafaringian stâng, compresivă pe vasele mari ale gâtului.

”Intervenția chirurgicală a constat în: ablație radicală tumoră gigantă cervico-parotidiană stângă. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore. Au fost două elemente de dificultate în ablația tumorii: unul a constat în protecția vaselor mari ale gâtului (vena jugulară internă și artera carotidă cu ramurile ei, care erau intim lipite de tumoră); al doilea element dificil a constat în identificarea și conservarea ramului marginal al mandibulei din nervul facial, precum și trunchiul nervului facial, astfel încât pacientul să nu rămână cu o asimetrie a feței (paralizie facială post-operatorie)”, spune dr Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL din cadrul SUUB.

Examenul histopatologic extemporaneu a indicat o tumoră chistică de tip embrionar.

Echipa operatorie a fost formată din: dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Bogdan Bănică, medic primar chirurgie oro-maxilo-facială, dr. Adrian Ștefan, medic specialist ORL, dr. Anca Pascal, medic specialist ATI. Pacientul a avut o evoluție chirurgicală favorabilă, fiind externat la 7 zile de la intervenția chirurgicală. ”Trebuie menționată și importanța îngrijirilor medicale realizate de colectivul Compartimentului ORL al SUUB. Este foarte important acest aspect deoarece vârstnicii prezintă anumite particularități în evoluția post-operatorie după intervenții chirurgicale majore în anestezie generală, mai confuzi, mai agitați”, mai spune dr Vrînceanu.

Medicii  atrag atenția, încă o dată, asupra faptului că trebuie să vă prezentați din timp la consult. Diagnosticul pus de la apariția primelor semne de boală, într-un stadiu incipient face ca întreg tratamentul să poată avea rezultate mult mai bune pentru pacient. ”Reamintim că orice tumoră, chiar și cele benigne se operează mult mai ușor atunci când sunt de dimensiuni mai mici, inclusiv cu riscuri operatorii mai mici în ce privește elementele vitale din jurul tumorii”, mai spune dr. Daniela Vrînceanu.