Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Sfaturi canicula

Publicat pe: 21/06/2019

Data ultimei actualizari: 24.06.2019

 

Dr. Silvia Nica, medic șef UPU: Recomandări pentru a trece cu bine de perioada caniculară

 

Și zilele următoare se anunță temperaturi cu valori peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat pot crea o serie de probleme de sănătate, în special copiilor și persoanelor vârstnice.

Dr. Silvia Nica, medic primar Medicină de urgență, șef UPU la Spitalul Universitar de Urgență București, vă oferă câteva sfaturi pentru a trece cu bine de perioada caniculară:

 “Din cauza expunerii la soare ne putem confrunta cu diverse afecțiuni, de la edemul de căldură (anumite părți ale corpului rețin apa în exces și se umflă) până la șocul termic. Pot apărea arsurile solare și, nu în ultimul rând, din cauza deshidratării și pierderii de săruri prin transpirație pot apărea complicații ale unor boli cronice. Așadar vă recomandăm să:

  • Evitați plimbările prin soare între orele 11.00- 17.00
  • Evitați să mergeți încontinuu prin soare și intrați, din când în când, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător,ca să puteți face față stresului termic
  • Consumați doi litri de lichide zilnic, preferabil apă, nu sucuri cu zahăr și adaos de conservanți
  • Lichidele pot să fie reci, dar nu exagerat de reci.
  • Evitați consumul de alcool, dar şi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină
  • Consumați fructele și legume proaspete
  • Purtați haine din țesături naturale gen bumbac, mătase, in, haine de culoare deschis. Purtați pe cap pălării de soare sau șepci
  • Folosiți creme cu factor de protecţie ridicat
  • Dacă vă aflați la mare sau la ștrand, nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat mult timp la soare, fiindcă aparatul cardiovascular poate fi sever afectat
  • Nu în ultimul rând, dată suferiți de diferite afecțiuni este vine ca în această perioadă să consultați medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente”