Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Operații pe cord minim-invazive, în secția de Chirurgie Cardiovasculară a SUUB

Publicat pe: 30/07/2019

Data ultimei actualizari: 31.07.2019

Operațiile pe cord minim-invazive sunt intervenții ultraperformante pe cord și reprezintă opțiunea cea mai bună pentru pacienții la care pot fi efectuate. Aceste operații au, alături de multe altele și avantajul unei spitalizări mai reduse și a unei recuperări mai rapide, pacienții putând fi integrați în viața socială și profesională la foarte scurt timp de la operație.

Din acest motiv în secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Universitar de Urgență București, înființată în anul 2015 și condusă de Conf. Dr. Cătălin Constantin Badiu se efectuează în mod constant acest gen de proceduri minim-invazive, prin minitoracotomie dreaptă (incizie 4- 5 cm) sau ministernotomie, proceduri prin care valva mitrală, aorta și tricuspida pot fi reparate sau protezate, dar prin care pot fi abordate și patologii congenitale cum sunt defectele de sept interatrial sau patologiile aortei ascendente. SUUB se numără printre puținele spitale din țară unde se efectuează aceste proceduri, care necesită multă experiență și care sunt posibile numai într-o echipă multidisciplinară și doar în cazul anumitor patologii. Recent, alți trei pacienți diagnosticați cu boala valvulară aortică și insuficiență mitrală și tricuspidiană au beneficiat de astfel de proceduri minim-invazive putând fi externați zilele acestea, cu o săptămână mai devreme decât se întâmplă în cazul intervențiilor clasice.