Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Embolizare de fistulă carotido-cavernoasă la un pacient foarte tânăr

Publicat pe: 16/09/2019

Data ultimei actualizari: 17.09.2019

O echipă de medici din cadrul Compartimentului de Radiologie Intervențională a Spitalului Universitar de Urgență București, coordonată de dr. Bogdan Dorobăț a realizat recent o intervenție în cazul unui pacient foarte tânăr care suferise o lovitură la ochi, în urma unui accident rutier. “Pacientul avea o fistulă carotido-cavernoasă directă, adică  o spărtură de comunicare între artera și vena din spatele ochiului, care  a apărut după un accident rutier, el stând în spate, a dat cu capul de tetieră și și-a lovit și ochiul”, spune dr. Bogdan Dorobăț, medic primar radiodiagnostic. 

Simptomatologia pacientului nu era dintre cele mai severe. Vederea nu i-a fost afectată, dar ochiul lui începuse să se umfle. Astfel de cazuri nu au soluție neurochirurgicală, iar în urma unei angiografii care i s-a făcut, s-a stabilit ca el să ajungă la Compartimentul de Radiologie Intervențională de la SUUB. Tehnica angiografică în faza arterială este cea mai eficientă metodă imagistică în detectarea fistulelor carotido-cavernoase.

“Șocul post-traumatic este cel în urma căruia se produc astfel de spărturi la nivelul ochiului și exista potențialul ca vederea să-i fie afectată, în caz extrem putând să apară rupturi și mai mari, ceea ce ar fi fost foarte grav”, adaugă dr Dorobăț. Echipa medicală de la SUUB a realizat o embolizare de fistulă carotido-cavernoasă. Embolizarea este o tehnică modernă prin care anevrismul (umflătura) este blocat, ruptura fiind închisă cu spirale pentru blocarea comunicării anormale a sângelui. “Am intrat printr-o mică incizie făcută la nivelul piciorului, am «navigat» prin interiorul vaselor de sânge până la nivelul ochiului, cu un cateter și ulterior am închis vasul de sânge cu niște spirale de platină”, precizează dr. Dorobăț. Procedura a fost realizată prin anestezie, intervenția fiind minim-invazivă. Pacientul a fost externat la scurt timp după intervenție, starea lui fiind foarte bună.

Din echipă au mai făcut parte dr. Alexandra Carp (Radiologie Intervențională), dr Adela Dimitriade (Radiologie Intervențională) și dr. Cristina Tudor (ATI).