Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Publicat pe: 29/09/2019

Data ultimei actualizari: 02.10.2019

Data de 29 septembrie marchează Ziua mondială a inimii.  

Ultimul raport Eurostat arată că bolile de inimă sunt principala cauză de deces în rândul cetățenilor din Uniunea Europeană
De la începutul anului până în prezent în Clinica de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București au ajuns 850 de pacienți cu STEMI (infarct miocardic cu supra-denivelare de segment ST). Mortalitatea în infarct, în Centru de Cardiologie Intervențională de la SUUB este de 3, 5%, media pe țară fiind de 8%. În urma cu 9 ani, când pacienții nu erau tratați cu ajutorul chirurgiei intervenționale, prin “Programul naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut”, mortalitatea era 13%.

Dintre pacienții care se prezintă la Cardiologie, numărul tinerilor este în creștere. “Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Așadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri. În plus, toți factorii de risc care afectează inima și anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creșterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la oamenii tineri”, spune prof. Dr. Dragoș Vinereanu, șef secție Cardiologie 2 la SUUB.

Ca să aveți o inimă sănătoasă, trebuie să respectați câteva sfaturi importante:

  1. Renunțați la fumat. Acesta este este principalul factor de risc în infarctul miocardic;
  2. Evitați stresul pe cât posibil. Stresul cronic, cotidian, determină creşterea dramatică a infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale la populaţia sub 45-50 de ani;
  3. Renunțați la viața sedentară. Orice tip de efort este bun, recomandat fiind minimum 30 de minute de efort/pe zi;
  4. Urmați o dietă sănătoasă. Dieta nesănătoasă înseamnă un consum exagerat de sare și un consum exagerat de grăsimi și de zaharuri. E indicat să aveți o dietă bogată în fructe şi legume, cu cereale integrale şi fibre alimentare, cu cărnuri slabe şi peşte.
  5. O dată pe an, dacă nu aveți boli în antecedente, este recomandat să veniți la medic pentru EKG, măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei și colesterolului. Orice boală depistată din vreme se tratează mai uşor.