Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Ziua internațională a sănătății mintale

Publicat pe: 10/10/2019

Data ultimei actualizari: 11.10.2019

10 octombrie este Ziua Internațională a Sănătății Mintale. În cadrul Spitalului Universitar de Urgență București funcționează, de 24 de ani, Departamentul de Psihiatrie de Legătură, fiind prima structură de acest gen din România. Alături de trei medici psihiatri, la SUUB își desfășoară activitatea și doisprezece psihologi clinicieni, care asigură consiliere pentru bolnavii de pe toate secțiile SUUB. Psihologii nu fac doar terapie suportivă și consiliere relațională cu pacienții, tehnici psihoterapeutice verbale, nonverbale și recuperare logopedică, ci reprezintă și interfața relației medic- pacienți- aparținători.

“Studiile ne spun că restabilirea unui echilibru emoțional mai ales pentru situația de spitalizare a pacientului duce la scăderea numărului de zile de internare. Cu cât pacientul este într-o dispoziție afectivă pozitivă, cu atât se va recupera mai repede și deci va sta mai puțin în spital. La internare pacientul se teme pentru viața lui, iar frica de necunoscut, teama față de intervenția pe care o are de suportat, teama de a pierde controlul asupra unor funcții ale corpului îl sperie și îi poate provoca o reacție de panică. Aici intervenim noi: le asigurăm pacienților suportul emoţional necesar şi pentru a-i ajuta să depăşească stările depresive, stăm de vorbă cu dumnealor, le răspundem întrebărilor și stăm alături ei atâta timp cât au nevoie ca să se liniștească. Au fost cazuri când am stat și 5 ore lângă un bolnav pentru a-l liniști și a-i explica că va fi bine. Sunt și mulți pacienți pe care nu-i vizitează nimeni, iar atunci noi suntem singurul lor suport psihic și singura lor alinare. Totodată, sănătatea mintală susținută prin consiliere psihologică este mai ieftină decât o abordare medicamentoasă dată de psihiatru care ar presupune costuri mai mari pentru pacient.”, spune Mirela Zivari, psiholog clinician principal, coordonatorul Departamentului Psihologie de la SUUB.

Phisologii asigură consiliere nu doar pacienților, ci și aparținătorilor lor. În refacerea bolnavului și familia are un rol foarte important și atunci este bine ca rudele să știe că o atitudine pozitivă, o stare oprimistă sunt elementele- cheie pentru o vindecare mai rapidă.

“Știm că pacientul care vine în spital are o temere cu atât mai mare cu cât experienșa este redusăp sau nefericită. Foarte mulți pacienți resimt boala ca pe o amenințare la viață. Tocmai de aceea personalul medical face eforturi și în sensul de a-i asigura pacientului confortul psihologic. Știm cu toții că a vorbi cu bolnavul și cu aparținătorii dumnealui este esențial. Un comportament proactiv, implicat din partea cadrelor medicale este benefic pentru recuperarea pacienților noștri și le asigurăm tot sprijinul nostru, fiindcă sănătatea dumnealor, fizică și psihică este cea mai importantă pentru noi”, spune dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.