Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Tot ce trebuie să știi despre baia nou-născutului

Publicat pe: 14/10/2019

Baia nou-născutului reprezintă o adevărată piatră de încercare pentru multe familii. “Cum se spală corect bebelușul? Cât de caldă trebuie să fie apa? Cum se îngrijește corect buricul?”, sunt doar câteva aspecte care le dau emoții proaspetelor mămici. Răspunsurile corecte și complete le puteți afla de la medici neonatologi de la Spitalul Universitar de Urgență București, în cadrul cursurilor gratuite de puericultură. Vi se va arată concret cum trebuie îmbăiat bebelușul, cum trebuie atașat corect la sân, dar și cum să procedați în alte situații: înec, febră mare, reflux și regurgitare etc. Sunteți așteptați miercuri, 23 octombrie, între orele 13.00- 16.00, la etajul 5 al SUUB.

Iată câteva recomandări de la dr Cristina Chiriac, medic specialist neonatologie, care va susține prezentarea de pe 23 octombrie, la Școala Părinților de la SUUB:

  • Nu se încălzește excesiv încăperea unde se spală copilul. Temperatura în încăpere trebuie să fie mai mare 1-2 grade față de temperatura din camera unde doarme copilul, astfel încât este necesară o temperatura de 23-25 grade în baie;
  • Testarea apei cu cotul nu este precisă. Este util un termometru de baie pus în cada și temperatura optima este cuprinsa în intervalul 37-38 grade.
  • Nou-născutul poate fi spălat și înainte de caderea buricului (bontului ombilical) cu produse speciale pentru pielea bebelușului fără a-l scufunda în totalitate în cădiță. Se pune apa astfel încât sa nu treacă de nivelul buricului (5- 10 cm). După baie și în timpul zilei buricul se șterge cu alcool sanitar și ulterior cu o compresa uscată;
  • Nou-născutul se poate spăla în fiecare seară, dar nu se prelungește mult șederea în baie pentru a nu-l obosi. În cazul copiilor cu pielea uscată cu tendință atopică baia se poate face la două zile și apoi se masează pielea cu loțiuni speciale.

Pentru ÎNSCRIERI, puteți suna la 021.318.05.22 int.342, de luni până vineri, între orele 09.00- 13.00.

Detalii despre proiectul Școala Părinților aflați aici: https://www.suub.ro/2019/05/30/cursuri-gratuite-de-puericultura-proiectul-scoala-parintilor-la-suub/