Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Ziua internațională de conștientizare a mastocitozei și a bolilor mastocitare, la SUUB

Publicat pe: 18/10/2019

Data ultimei actualizari: 21.10.2019

Spitalul Universitar de Urgență București a fost, astăzi, gazda evenimentului organizat cu ocazia Zilei internaționale de conștientizare a mastocitozei și a bolilor mastocitoare.

Colectivul Secției Hematologie a SUUB a participat la întâlnirea cu membrii Asociației Suport Mastocitoză România, alături de autorități din domeniu și de Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre terapiile inovatoare în mastocitoză, diagnosticare, prognostic și evoluție, mai ales a formelor agresive.

Mastocitoza este o afecțiune caracterizată de creştere anormală şi o acumulare de mastocite de forma atipică, purtătoare ale mutației, așa numitele mastocite clone în unul sau mai multe organe (ex. piele, măduvă, ficat, splină). Este o boală foarte rară, hematologică, oncologică și cronică, numită și “boala cu o mie de fețe”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul European de Excelență în Mastocitoză din cadrul SUUB, cu sprijinul Asociației Suport Mastocitoză România.