Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

45 de pacienti au beneficiat pana in prezent de procedura TAVI in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Publicat pe: 23/10/2019

Două paciente, ambele cu vârste trecute de 75 de ani, au beneficiat, recent, de procedura TAVI (Transcatheter aortic valve implantation – Implantare percutană de valvă aortică) în cadrul secției de Cardiologie 2 de la Spitalul Universitar de Urgență București. Numărul pacienților de la SUUB care au avut șansa unei implantări percutane de valvă aortică a ajuns astfel la 45.

“Într-un an și jumătate de când a început «Programul național de tratament intervențional al pacienților cu stenoza aortică strânsă, declarați inoperabili» am făcut 45 de proceduri TAVI. Scopul nostru este de a ajunge la 50 de pacienți pe an, iar capacitatea spitalului (săli de operație, personal: interventioniști, ATI-ști, cardiologi, chirurgi) ne permite să atingem această cifră”, spun medicii cardiologi intervenționiști prof. Dr. Dragoș Vinereanu și dr. Cristian Udroiu.

Costul unei intervenții este de aproximativ 120.000 de lei și este asigurat integral de sistemul public de asigurări de sănătate.

“Procedura se adresează pacienților vârstnici, peste 75 de ani, cu stenoză aortică strânsă cu risc chirurgical mare. TAVI constă în implantarea în locul valvei native a unei valve biologice. Procedura este minim-invazivă și presupune, așadar, introducerea unui cateter într-o arteră, în zona inghinală. Cateterul este ghidat spre inimă și poziționat în deschiderea valvei aortice. Pe acest cateter se culisează valva nouă care este premontată pe un balonaș. Balonul este umflat ușor pentru a deschide și poziționa noua valvă. Odată valva fixată, balonul este dezumflat și cateterul este scos”, explică dr. Cristian Udroiu, medic primar cardiolog la SUUB.

Intervențiile minim-invazive presupun nu doar incizii mici și dureri mai puține pentru pacient, dar și mai puține zile de spitalizare. Pacientul se recuperează mai repede și, la scurt timp după intervenție, își poate relua activitățile profesionale și familiale.

”Heart team”- Echipa inimii- care realizează intervenții TAVI în Spitalul Universitar de Urgență București este coordonată de dl prof Vinereanu și este formată din: medici cardiologi interventioniști (dr. Cristian Udroiu, medic primar cardiologie), medici cardiologi cu ultraspecializare în ecografie (dr. Andreea Ciobanu, dr Sorina Mihailă, dr. Ștefania Magda toți medic primari cardiologie, medici ATI: dr Cristina Tudor, dr Mihaela Agapie (medici primari ATI), iar back-up-ul chirurgical este asigurat de: conf. dr. Cătălin Constantin Badiu și dr Alexandru Vasilescu, medici primar chirurgie cardiovasculară. Asistenții medicali care fac parte din echipă sunt: Mihai Ioniță, Costin Niță, Camelia Stoica, Paraschivu Dana.

Biroul de presa al SUUB